Diferència entre les revisions de "Arròs a banda"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 1: Llínea 1:
L''''Arros a Banda''' es un dels plats mes tipics i coneguts de la [[Gastronomia Valenciana]] i tambe un dels arrossos valencians mes apreciats. S'elabora en tota la geografia valenciana.
+
L''''Arros a Banda''' es un dels plats mes tipics i coneguts de la [[Gastronomia de la Comunitat Valenciana|Gastronomia Valenciana]] i tambe es un dels arrossos valencians mes apreciats.  
 +
 
 +
S'elabora en tota la geografia valenciana.
  
 
== Ingredients ==
 
== Ingredients ==

Revisió de 13:52 1 abr 2009

L'Arros a Banda es un dels plats mes tipics i coneguts de la Gastronomia Valenciana i tambe es un dels arrossos valencians mes apreciats.

S'elabora en tota la geografia valenciana.

Ingredients

- 1,5 kg. de morralla.

- 2 nyores.

- 2 tomaques.

- 3 caps d'alls

- 1 got d'Oli d'oliva.

- Safra.

- Sal.

- 2 pebreres.

- 1/2 kg. d'arros.


Elaboracio

Fregir en una paella fonda les pebreres, alls i tomaques. Afegir l'aigua, la morralla i el safra junt a la nyora picada. Es deixa bollir un hora en lo que obtindrem el fondo de peix. L'autentic arros a banda es fa sustituint tot aço per caldo de caldero.

Es posa en una perola al foc i en dos cullerades de greix del caldo es sofrig l'arros. Despres es posa el caldo de peix necessari deixant bollir 20 minuts.

La costum es que l'Arros a banda vaja precedit pel peix que s'ha fet el caldero. En el cas de que el caldo s'haja fet, com en este cas, de morralla es prepararà un surtit de marisc. Tampoc es que siga obligat.