Mercaderia (economia)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La mercaderia (en anglés, commodity) en economia és qualsevol producte destinat a us comercial. En parlar de mercaderia, generalment es fa émfasis en productes genèrics, bàsics, i sense major diferenciació entre les seues varietats.

Bens de consum tradicionals en economia

Plantilla:@AP

El significat tradicional de bens de consum es referix originalment a matèries primeres a granel. Es tracta de productes el valor dels quals ve donat pel dret del propietari a comerciar en ells, no pel dret a usar-los. Un eixemple de be de consum és el blat ya que, basant-se en una calitat mínima estàndar, no es fa diferència entre el blat produït en una granja o en una atra. Atres eixemples són l'electricitat o el petròleu o la banda ampla en Internet; encara que este concepte inclou també productes *semielaborados que servixen com a base per a processos industrials més complexos. Eixemple: els bens de consum que exporta Chile són el coure i la celulosa, els que exporta Paraguai i Argentina són la soja i la carn vacuna.

Productes financers

Plantilla:*ap

En el creiximent de les bosses de matèries primeres d'alcanç mundial, es varen desenrollar nous conceptes del terme mercaderia. La definició llegal utilisada en els Estats Units segons la qual un *commodity és tot allò que siga subjacent en un contracte de futurs d'una bossa de productes establida, va ampliar el concepte per a que, per mig d'este, pràcticament qualsevol cosa puga ser un be de consum. Hui en dia es consideren artículs de consum molts actius financers sempre i quan no siguen considerats valors com, per eixemple, les divises, les taxes d'interés o les taxes de referència, els índexs bossístics, etcétera.

Principals bosses mundials de matèries primeres

Enllaços externs