Ajuntament d'Alacant

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 11:07 8 jun 2020 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - ' medieval ' a ' migeval ')
Anar a la navegació Anar a la busca
La Casa Consistorial d'Alacant, sèu de l'Alcaldia de l'Ajuntament d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant és l'institució que s'encarrega de governar la ciutat i el municipi d'Alacant, Espanya. Està presidit pel alcalde d'Alacant, que des de l'any 1979 és elegit democràticament per sufragi universal. Actualment eixercix d'alcaldesa del municipi Sonia Castedo, del Partit Popular, des de l'any 2008 quan l'anterior alcalde, Luis Díaz Alperi, decidí abandonar el càrrec.[1]

L'organisme està emplaçat en la Casa Consistorial d'Alacant, si be diverses institucions i servicis municipals se troben repartits per tota la ciutat.

Les formacions polítiques més rellevants en l'àmbit local des de les primeres eleccions democràtiques són el PP (Partido Popular), el PSOE (Partit Socialiste Obrer Espanyol) i IU (Esquerra Unida).

Orguens de govern

Saló de Plens de l'Ajuntament d'Alacant

Corporació Municipal

La Corporació Municipal està composta per 29 regidors elegits democràticament cada quatre anys. A continuació de les eleccions de l'any 2011, formen part d'ella 18 regidors del Partit Popular, que governa en majoria absoluta, 8 del Partit Socialiste Obrer Espanyol, 2 de Esquerra Unida i 1 de Unión Progreso y Democracia.[2]

     PP (18)      PSOE (8)      IU (2)      UPyD (1)

Junta de Govern de la Ciutat

La Junta de Govern d'Alacant s'encomana d'administrar els imposts municipals, per a costejar els servicis públics i la construcció de infraestructures. Està presidida per l'alcalde.

El Consell i consellers

Fins al sigle XVIII, abans del Decret de Nova Planta, les institucions valencianes a les que coneixem en l'actualitat com l'Ajuntament se li denominava Consell. Estava format pel justícia, els jurats i els consellers. En l'etapa migeval el Consell s'encarregava del govern, la defensa, la justícia i el patrimoni municipal. El número de persones que ho componia depenia de la categoria de cada localitat i aixina mateix, pel seu número de veïns.

Vore també

Referències

Enllaços externs