Organisació de Països Exportadors de Petròleu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 11:18 25 març 2018 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'paisos' a 'països')
Anar a la navegació Anar a la busca


La Organisació dels països exportadors de petròleu (OPEP) és una organisació intergovernamental, en sèu en Viena. Va ser fundada en Bagdad (Iraq) el 14 de setembre de 1960 a raïl d'uns acorts previs establits en el primer Congrés Petroler Àrap realisat en El Caire, (Egipte) a finals de giner de 1960 per iniciativa del Govern de Veneçola presidit per Ròmul Betancourt, el llavors ministre de Mines i Hidrocarburs veneçolà Juan Pablo Pérez Alfonzo i el ministre de Petròleu i Recursos Minerals de Aràbia Saudita, Abdullah al-Tariki.

L'OPEP "pot tindre una gran influència en el mercat de petròleu, especialment si decidix reduir o aumentar el seu nivell de producció". OPEP. «Does OPEC control the oil market?» (en inglés). Archivat des d'el original, el 22 de noviembre de 2015.</ref> [1]|El seu domini en les exportacions de cru, per al tercer trimestre de l'any 2016, se situa en al voltant del 34,9%.[2]|Ademés, concentra la totalitat de la capacitat excedentària de producció de petròleu del món, lo que, de facto, convertix a l'OPEP en el banc central del mercat petroler.}}


  • Est artícul fon creat a partir de la traducció de l'artícul es.wikipedia.org/wiki/Organización de Países Exportadores de Petróleo de la Wikipedia en espanyol, baix llicència Creative Commons-BY-SA.