Illes Vérgens dividides en tres grups (britàniques en blau, nortamericanes en roig, i portorriquenyes o espanyoles en vert)

Les Illes Vèrgens és el nom d'un archipèlec que pertany al grup de les illes de Barlovent de les Antilles Menors, en el mar Carip. Les illes Vèrgens són les illes més occidentals de l'arc d'illes de Barlovent, ubicades a l'est de l'illa de Puerto Rico. Posseïxen una superfície d'aproximadament 670 quilómetros quadrats en total i, administrativament, estan dividides en tres zones:

EtimologiaEditar

Cristóbal Colón nomenà les illes en honor a Santa Úrsula i les Onze Mil Vèrgens, abreviat com les Vèrgens. El nom oficial del territori britànic és Illes Vèrgens i el nom oficial del territori nortamericà és Illes Vèrgens dels Estats Units. En la pràctica, els dos grups d'illes es coneixen casi universalment com les Illes Vèrgens Britàniques i les Illes Vèrgens dels Estats Units.

HistòriaEditar

Les illes Vèrgens varen ser habitades originalment pels arahuacos i caribes, molts dels quals es creu que varen perir durant el periodo colonial per l'esclavitut, les malalties estrangeres i la guerra provocada pels colons europeus.

Més tart, els colons europeus es varen establir ací i varen establir plantacions de sucre, a lo manco una plantació de tabac, i varen comprar esclaus duts de Àfrica. Les plantacions han desaparegut, pero els descendents dels esclaus seguixen sent la major part de la població, compartint una herència *afro-caribenya comuna en el restant del Carib de parla anglesa.

De la mateixa manera que Puerto Rico continental, les illes Vérgens que pertanyien a Espanya varen ser cedides als Estats Units en 1898. Els Estats Units varen prendre possessió de les illes despuix de la firma de l'armistici que va posar fi a les operacions militars en la guerra hispà-nortamericana.

Un tractat de l'any 1916 entre els Estats Units i Dinamarca (no ratificat pels Estats Units fins a 1917) va donar com a resultat que Dinamarca venguera les Illes Vèrgens Daneses als Estats Units per 25 millons de dólars en or.

Enllaços externsEditar

Commons