Atlanta

Revisió de 08:58 6 set 2023 per Valencian (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Panoramiques d'Atlanta

Atlanta és la capital i ciutat més extensa i poblada de l'estat de Geòrgia i la trigèsim tercera en Estats Units en cantitat d'habitants en l'any 2008. Té una població estimada de 537.958 habitants. La seua àrea metropolitana, el nom oficial de la qual és Àrea metropolitana d'Atlanta-Sandy Springs-Marietta, GA MSA (coneguda popularment com Atlanta Metropolitana), és l'octava àrea metropolitana en major població del país, en aproximadament 6,2 millons d'habitants. Com en la major part del Cinturó del Sol, la regió d'Atlanta experimentà un important creiximent en els anys 2000, ya que va afegir més d'un milló d'habitants entre els anys 2000 i 2008. Est va ser el major creiximent de qualsevol àrea nortamericana per darrere del Dallas-Fort Worth metroplex.

En un ingrés brut de 270.000 millons US$, l'economia d'Atlanta està classificada en el lloc número 15 entre les ciutats del món i en el sext lloc en els Estats Units.

Considerada com una ciutat de negocis i centre de transport, Atlanta és la sèu mundial de Coca-Cola, AT&T Mobility, Delta Air Lines i la CNN. Ademés, la ciutat té la tercera major concentració d'empreses de la Fortune 500 i més del 75 % de les companyies de Fortune 1000 tenen sèu en esta àrea metropolitana.

L'Aeroport Internacional Hartsfield-Jacksuon, situat a onze quilómetros al sur del centre d'Atlanta, és l'aeroport més transitat del món i l'únic que cobrix els servicis de la ciutat.

Atlanta és, també, la sèu del comtat de Fulton i la quinta ubicació de la sèu del govern de l'estat de Geòrgia. Una chicoteta part dels llímits de la ciutat d'Atlanta llimiten en el comtat de DeKalb.

Esta ciutat ha segut sèu d'events molt importants en els que destaquen ser sèu dels Jocs Olímpics de l'any 1996 i també serví de sèu al concurs internacional de bellea conegut com Miss Univers en decembre de 2019.

Enllaços externsEditar

Commons