Bundeswehr
El mot Bundeswehr («Defensa Federal» en alemà) inclou el conjunt de les forces armades unificades d'Alemanya i la seua administració civil. La Llei fonamental per a la República Federal d'Alemanya no permet als Estats d'Alemanya (Lands) mantindre les seues pròpies forces armades i establix que les tasques de defensa són responsabilitat exclusiva del Govern federal.[1]
La Bundeswehr[2] està dividida en una part militar en les Forces Armades (Streitkräfte) i una part civil en l'Administració de la força de defensa (Wehrverwaltung), l'Oficina federal de Tecnologia de defensa i Adquisicions (Bundesamt für Wehrtechnik und Beschaffung) i l'Oficina federal per a Gestió de la Informació i Tecnologia de la Informació de la Bundeswehr (Bundesamt für Informationsmanagement und Informationstechnik der Bundeswehr, de vegades abreujada com a It-AmtBw). La part militar de la força de defensa federal està formada per les branques d'Eixèrcit (Heer), Armada (Marine), Forces aérees (Luftwaffe), el Servici de soport conjunt (Streitkräftebasis) i el Servici mèdic Central (Zentraler Sanitätsdienst).
En temps de pau, l'administració està baix les ordenes del Ministre de Defensa (actualment Thomas de Maizière) i el Canceller (actualment Angela Merkel), el qual és ademés comandant en cap en estat de guerra.
El soldat en ranc més alt és el Generalinspekteur der Bundeswehr (Inspector General de la Bundeswehr) i té al mateix temps el grau de General o Almirant, encara que no és el comandant en cap militar, càrrec que no hi ha en l'estructura de la Bundeswehr.
A mijan de l'any 2007 la Bundeswehr contava en 250.000 soldats; el Heer en 105.000, la Luftwaffe en 45.000 i la Deutsche Marine en 19.000, el Zentraler Sanitätsdienst en 19.000 i la Streitkräftebasis en 56.000, d'ells 7,500 formaven part de diverses forces internacionals de pacificació en llocs com els Balcans, l'Afganistan i el Líban. Ademés, la Bundeswehr contava en més de 90.000 oficials civils.
Referències
- ↑ Art 87 a (1) Llei fonamental de Bonn
- ↑ En alemà, el mot Bundeswehr és femení (Die)
Bibliografia
- Detlef Bald: Die Bundeswehr. Eine kritische Geschichte 1955-2005. C.H. Beck, München 2007, ISBN 3-406-52792-2
- Paul Klein, Dieter Walz (Hrsg.): Die Bundeswehr an der Schwelle zum 21. Jahrhundert. Nomos, Baden-Baden 2000, ISBN 3-7890-7013-0
- Franz-Josef Meiers: Die Transformation der Bundeswehr, Österreichische Militärische Zeitschrift, edició 6/2004
- Der Reibert - Das Handbuch für den deutschen Soldaten. Mittler, Berlin 2001. ISBN 3-8132-0755-2
Enllaços externs
- Pàgina Oficial de la Bundeswehr (alemà)
- Pàgina Oficial del Ministeri de Defensa (alemà) (anglés) (francés)
- Transformació de la Bundeswehr (alemà)