Josep Segrelles
Josep Segrelles Albert (Albaida, 18 de març de 1885 - 3 de març de 1969) fon un pintor, cartelliste i ilustrador valencià.
El seu estil s'apartava del costumisme que imperava en l'art de finals del sigle XIX i principis del XX. La seua pintura s'inclou dins de l'orientalisme, del simbolisme, del realisme fantàstic i de la ciència ficció, aixina com de l'Art Decó en la seua faceta com a cartelliste. És tio dels historietisteas i pintors Eustaquio Segrelles i Vicente Segrelles.
Trayectòria professional
Josep Segrelles començà la seua formació acadèmica en les Belles Arts en la Real Acadèmia de Sant Carles i en l'Escola d'Artesans de Valéncia i els va acabar en la Llonja de Barcelona. Fon elegit cartelliste número 1 de Catalunya. Despuix d'haver obtingut diversos premis en este camp, va rebre l'encàrrec del que seria el primer cartell de les Falles de Valéncia en l'any 1929. En 1930 viajà a Nova York (Estats Units), allí va realisar una exposició en Roerich Museum. Segons algunes fonts el seu èxit és equiparable a la fama de mestres com Arthur Rackham i Gustavo Doré. Retornà a Espanya, i despuix de rebre homenages en Catalunya, Madrit i Valéncia, es va establir definitivament en el seu poble natal, Albaida, a on va impulsar la seua casa-museu que encara hui expon la colecció més important de Segrelles. Rebé la Medalla d'Or en l'Exposició Internacional de Barcelona en 1929 i a títul pòstum, la Medalla al Mèrit en el Treball en la seua categoria d'Or.
Es va dedicar tota la seua vida a l'ilustració d'obres lliteràries, especialment a raïl de la Lliteratura Universal adaptada per als chiquets editada per Araluce. Las Florecillas de San Francisco (Vilamala, 1927), Las Mil y una noches (Salvat, 1932 i 1956), D. Quijote de la Mancha (Espasa Calpe, 1966 i successives). Colaborà com a dibuixant en el semanari satíric L'Esquella de la Torratxa. També va colaborar com a ilustrador en revistes angleses com The Illustrated London News, The American Weecly, The Skets, Redbook, Cosmopolitan entre els anys 1927 i 1936.