Jesús Laínz

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 18:59 14 dec 2024 per Jose2 (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Jesús Laínz
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Juriste i escritor.
Naiximent: 1965
Lloc de naiximent: Santander, Cantàbria, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Jesús Laínz (Santander, Cantàbria, 1965), és un juriste, empresari i escritor espanyol.

Biografia

Jesús Laínz naixqué en Santander en l'any 1965. Conforme diu ell en la seua pàgina d'Internet és "juriste de formació i escritor de vocació". Des de l'any 1998 ha publicat centenars d'artículs d'opinió política i cultural en diferents mijos de comunicació com El Semanal Digital, El Mundo, ABC, El Diario Montañés, Razón Española, Cuadernos de Pensamiento Político, Noticiero de las ideas i Altamira, entre atres. Actualment escriu i colabora en Libertad Digital per mig d'una columna semanal i autor de Ediciones Encuentro a on s'han publicat vàrios llibres dedicats al problema separatiste que han collit un notable èxit de crítica i llectors.

Ha pronunciat conferències i participat en seminaris i taules redones en institucions com el Parlament Europeu en Brusseles i en els ateneus de Santander, Madrit, Gijón, Valladolit, Ferrol i Valéncia, Centro de Estudios Montañeses, Fundación Gustavo Bueno, Club Prensa Asturiana de La Nueva España, Club Faro de Vigo, Sociedad El Sitio de Bilbao, Asoc. Católica de Propagandistas, Curso de verano de filosofía de la Univ. de la Rioja, Foro de Madrid Tercer Milenio, Univ. San Pablo CEU, Univ. Complutense, Fundación Botín, Sociedad Menéndez Pelayo, Cercle d'Estudis de Sabadell, Aula Cultural del ABC i Aula de El Correo de Bilbao, entre atres, aixina com en emisores de ràdio i televisió.

Adiós, España. Verdad y mentira de los nacionalismos (2004) calificat per Stanley G. Payne com «el més complet compendi crític o guia sobre la majoria d'estos problemes que haja aparegut mai en un sol llibre», es va centrar sobretot en el separatisme vasc.

Desde Santurce a Bizancio. El poder nacionalizador de las palabras (2011), dedicat a desentranyar l'ingenieria llingüística desplegada en Espanya i atres països europeus, fon definit per Amando de Miguel com «la crònica desapiadada, inflamatòria i càustica de fins a quins extrems d'estolidea poden aplegar els deliris nacionalistes».

España contra Cataluña. Historia de un fraude (2014), El privilegio catalán (2017) i Negocio y traición (2020) s'han centrat en l'estudi històric i ideològic del separatisme català. Ad este últim Stanley G. Payne el considera «una contribució clau en este moment de divisió i debilitat cíviques, perque el seu enfocament subralla del modo més clar els aspectes de narcissisme, egocentrisme i oportunisme que han dominat en l'història política del catalanisme».

Obra

  • Adiós, España. Verdad y mentira de los nacionalismos (2004)

Referències

Enllaços externs