Llínea C-3 (Rodalies Múrcia/Alacant)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 19:22 24 maig 2021 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'Després ' a 'Despuix ')
Anar a la navegació Anar a la busca

La llínea C-3 de Rodalies Múrcia/Alacant recorre casi 8 quilómetros en la província d'Alacant, entre Alacant i Sant Vicent del Raspeig, donant servici als dos municipis i al campus universitari d'este últim.

Recorregut

La llínea ix d'Alacant per la llínea Madrit-Alacant fins passar junt al campus de l'Universitat de Alacant en Sant Vicent del Raspeig. En eixe punt circulen els trens per una nova via sense catenària situada junt a la principal fins aplegar al casc urbà de Sant Vicent del Raspeig, a on acaba en un Sant Vicent Centre situat al sur de l'antiga estació hui en desús.

Història

La llínea ferroviària que unix les ciutats de Madrit i Alacant existix des de el sigle XIX, encara que mai havia segut utilisada per al tràfic de rodalies fins 2007. Per al seu aprofitament com llínea de rodalies, promogut pel rector de l'Universitat d'Alacant, se construïren dos nous abaixadors en un moll i una segona via sense electrificar entre els dos. En esta llínea s'acosta el servici de rodalies a l'Universitat d'Alacant, situat el seu campus a uns 500 metros de l'abaixador i al centre de Sant Vicent del Raspeig, apartat de l'antiga estació en desús des de fea varios anys.

En febrer de 2007 começaren a circular els trens de la serie 592 de Renfe per esta nova llínea donant servici als nous abaixadors,[1] en concret circulen un total de 32 trens (16 per sentit) els dies laborals i 20 els fins de semana i festius.

Este previst prolongar a mig determini el trayecte dels trens de rodalies fins Villena utilisant la llínea Madrit-Alacant, per a lo qual és necessari lliberar solcs ocupats pels trens Euromed, Alvia, Altaria, Alaris, Talgo i regionals en una llínea de via ún

Posteriorment a la seua inauguració, la llínea no obtingué molta demanda. Despuix de vàries campanyes de promoció per part de Renfe, de l'ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i de l'Universitat d'Alacant, aixina com ampliacions de l'horari,[2] la llínea comença a obtindre un us regular i un número creixent d'usuaris.[3]

Vore també

Enllaços externs

Referències