Diferència entre les revisions de "Telégraf"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 1: Llínea 1:
La [[telegrafia]] (del grec ''tele'', "llunt", i ''graphein'',
+
La [[telegrafia]] (del grec ''tele'', "llunt", i ''graphein'', "escriure") és la transmissió a llarga distància de mensages escrits, sense el transport físic de les lletres que componen el mensage.  
"escriure") és la transmissió a llarga distància demensages escrits, sense el transport físic de les lletres quecomponen el mensage.  
 
  
Els primers sistemes telegràfics eren els [[Telegrafia òptica|òptics]],
+
Els primers sistemes telegràfics eren els [[Telegrafia òptica|òptics]], per mig de  senyals a distància, com les senyals de fum o els sistemes més sofisticats de semàfors de Chappe. En el [[segle XIX]] apareix el [[telégraf elèctric]], en el qué la transmissió es realisa per mig d'impulsos elèctrics a través d'un cable i, posteriorment, la "telegrafia [[sense fil]]", que utilisa la [[ràdio]].  
per mig de  senyals a distància, com els senyals de fum o elssistemes més sofisticats de semàfors de Chappe. Al segle XIXapareix el [[telégraf elèctric]], en qué la transmissió esrealisa per mig d'impulsos elèctrics a través d'un cable i,posteriorment, la "telegrafia [[sense fil]]", que utilisala [[ràdio]].  
 
  
En sentit general, també s'inclou dins el terme "telegrafia"
+
En sentit general, també s'inclou dins el terme "telegrafia" les formes més modernes de transmissió d'informació, com el[[fax]], el [[correu electrònic]] i les xàrcies d'ordenadors en general.
les formes més modernes de transmissió d'informació, com el[[fax]], el [[correu electrònic]] i les xàrcies d'ordenadors engeneral.
 
  
 +
[[Categoria:Mijos de Comunicació]]
 
[[Categoria:Telegrafia|Telegrafia]]
 
[[Categoria:Telegrafia|Telegrafia]]

Revisió de 20:21 1 gin 2015

La telegrafia (del grec tele, "llunt", i graphein, "escriure") és la transmissió a llarga distància de mensages escrits, sense el transport físic de les lletres que componen el mensage.

Els primers sistemes telegràfics eren els òptics, per mig de senyals a distància, com les senyals de fum o els sistemes més sofisticats de semàfors de Chappe. En el segle XIX apareix el telégraf elèctric, en el qué la transmissió es realisa per mig d'impulsos elèctrics a través d'un cable i, posteriorment, la "telegrafia sense fil", que utilisa la ràdio.

En sentit general, també s'inclou dins el terme "telegrafia" les formes més modernes de transmissió d'informació, com elfax, el correu electrònic i les xàrcies d'ordenadors en general.