Diferència entre les revisions de "Corachà"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 9: Llínea 9:
 
El poble va ser destruït per les tropes de [[Felip V d'Espanya]] durant la [[Guerra de Successió Espanyola]] en el sigle XVIII, la qual cosa va originar una àmplia plaça dins del poble.
 
El poble va ser destruït per les tropes de [[Felip V d'Espanya]] durant la [[Guerra de Successió Espanyola]] en el sigle XVIII, la qual cosa va originar una àmplia plaça dins del poble.
  
Tradicionalment per Corachà passaven algunes romeries], com les que anaven des de [[Vallibona]] a [[Pena-roja]].<ref name="ajuntament"/> Va ser un poble independent fins als anys 70 del segle XX, quan va passar a formar part del municipi de la Pobla de Benifassà.
+
Tradicionalment per Corachà passaven algunes romeries], com les que anaven des de [[Vallibona]] a [[Pena-roja]]. Va ser un poble independent fins als anys 70 del segle XX, quan va passar a formar part del municipi de la Pobla de Benifassà.
  
 
== Monuments d'interés ==
 
== Monuments d'interés ==

Revisió de 21:12 31 jul 2022

Corachà és una pedania, que pertany al municipi de La Pobla de Benifassà en el Baix Maestrat, (nort-oest de la Comunitat Valenciana).

Geografia

Corachà està situat a 1231 m. d'altura, a 3 hores a peu d'Herbers, en el cim, en la Tinença de Benifassà, prop dels ports de Morella.

Història

La Carta Pobla de Corachà data de 1237 i va ser otorgada per Blasc d'Alagó, qui va donar la població a l'orde del Císter. Jaume I va confirmar esta donació en l'any 1235. En 1280 la població va passar a mans del monasteri de Santa Maria de Benifassà, ya que Corachà estava situada en el seu territori d'influència i l'abat de Benifassà ho havia reclamat des de 1267.

El poble va ser destruït per les tropes de Felip V d'Espanya durant la Guerra de Successió Espanyola en el sigle XVIII, la qual cosa va originar una àmplia plaça dins del poble.

Tradicionalment per Corachà passaven algunes romeries], com les que anaven des de Vallibona a Pena-roja. Va ser un poble independent fins als anys 70 del segle XX, quan va passar a formar part del municipi de la Pobla de Benifassà.

Monuments d'interés

  • Iglésia parroquial de Sant Jaume de Corachà. Antiga iglésia construïda entre el 1240 i el 1260 sobre un promontori a uns 200 metros del núcleu urbà. Està catalogada com Be de Rellevància Local per la Generalitat Valenciana.

Festes

Les festes tradicionals de Corachà són Pentecostés o Pasqua Granada i Sant Jaume.

Referències