Diferència entre les revisions de "Ciències formals"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Text reemplaça - 'contengut' a 'contingut')
(Etiquetes: Editat des de la versió per a mòvils Editat des de la versió per a mòvils)
(Text reemplaça - 'la informació' a 'l'informació')
(Etiquetes: Editat des de la versió per a mòvils Editat des de la versió per a mòvils Edició mòvil alvançada)
Llínea 1: Llínea 1:
Una '''ciència formal''' és una disciplina teòrica l'objecte de la qual no té contingut empíric, sino que desenrolla i estudia [[sistema formal|sistemes formals]]. Són ciències formals la [[Llògica]], la [[Matemàtica]], i les branques teòriques de l'[[Informàtica]], la [[Teoria de la informació]] i l'[[Estadística]]. S'opon a la [[ciència experimental]] i a voltes se la nomena ciència pura o ciència exacta (encara que este terme se sol reservar per a les matemàtiques).
+
Una '''ciència formal''' és una disciplina teòrica l'objecte de la qual no té contingut empíric, sino que desenrolla i estudia [[sistema formal|sistemes formals]]. Són ciències formals la [[Llògica]], la [[Matemàtica]], i les branques teòriques de l'[[Informàtica]], la [[Teoria de l'informació]] i l'[[Estadística]]. S'opon a la [[ciència experimental]] i a voltes se la nomena ciència pura o ciència exacta (encara que este terme se sol reservar per a les matemàtiques).
  
 
Estudien [[concepte]]s abstractes i no realitats físiques, per això ampren un llenguage formal numèric i es basen en raonaments i demostracions per a dur a terme la seua investigació.
 
Estudien [[concepte]]s abstractes i no realitats físiques, per això ampren un llenguage formal numèric i es basen en raonaments i demostracions per a dur a terme la seua investigació.
  
 
[[Categoria:Ciència]]
 
[[Categoria:Ciència]]

Revisió de 10:06 1 jun 2022

Una ciència formal és una disciplina teòrica l'objecte de la qual no té contingut empíric, sino que desenrolla i estudia sistemes formals. Són ciències formals la Llògica, la Matemàtica, i les branques teòriques de l'Informàtica, la Teoria de l'informació i l'Estadística. S'opon a la ciència experimental i a voltes se la nomena ciència pura o ciència exacta (encara que este terme se sol reservar per a les matemàtiques).

Estudien conceptes abstractes i no realitats físiques, per això ampren un llenguage formal numèric i es basen en raonaments i demostracions per a dur a terme la seua investigació.