Diferència entre les revisions de "Tecnologia"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
m (Text reemplaça - 'técnica' a 'tècnica')
Llínea 1: Llínea 1:
Tecnología es el conjunt de coneiximents i destrees que permetixen al home disenyar objectes y [[maquines]] pera adaptar el medi y donar satsfacció a les nostres necesitats. Es una palabra de orige [[grec]], τεχνολογος, formada per tekne (τεχνη, "art, técnica u ofici") y logos (λογος, "conjunt de sabers").  
+
Tecnología es el conjunt de coneiximents i destrees que permetixen al home disenyar objectes y [[maquines]] pera adaptar el medi y donar satsfacció a les nostres necesitats. Es una palabra de orige [[grec]], τεχνολογος, formada per tekne (τεχνη, "art, tècnica u ofici") y logos (λογος, "conjunt de sabers").  
  
 
La '''tecnologia''' fa la nostra vida més còmoda. Tots els aparats tecnològics foren inventats en l'ajuda de la tecnologia, per a resoldre un problema o satisfer una necesitat del ser humà. Hi han quins definixen la tecnologia com a la transformació de la naturalea per el ser humà en el seu pròpi benefici. Atres la difinixen com tot allò que s'emplea per a controlar la [[naturalea]].
 
La '''tecnologia''' fa la nostra vida més còmoda. Tots els aparats tecnològics foren inventats en l'ajuda de la tecnologia, per a resoldre un problema o satisfer una necesitat del ser humà. Hi han quins definixen la tecnologia com a la transformació de la naturalea per el ser humà en el seu pròpi benefici. Atres la difinixen com tot allò que s'emplea per a controlar la [[naturalea]].

Revisió de 20:00 2 ago 2018

Tecnología es el conjunt de coneiximents i destrees que permetixen al home disenyar objectes y maquines pera adaptar el medi y donar satsfacció a les nostres necesitats. Es una palabra de orige grec, τεχνολογος, formada per tekne (τεχνη, "art, tècnica u ofici") y logos (λογος, "conjunt de sabers").

La tecnologia fa la nostra vida més còmoda. Tots els aparats tecnològics foren inventats en l'ajuda de la tecnologia, per a resoldre un problema o satisfer una necesitat del ser humà. Hi han quins definixen la tecnologia com a la transformació de la naturalea per el ser humà en el seu pròpi benefici. Atres la difinixen com tot allò que s'emplea per a controlar la naturalea.


La tecnologia ha segut empleà per la humanitat des de el principi dels temps fins als nostres dies. Ya existia en la prehistòria, quan el ser humà tingué que emplear rudimentaries tècniques per a sobreviure en el mig natural, construïnt primitius útils i ferramentes, o alçant les seues primeres vivendes.

En l'actualitat, vivim rodejats de ordinadors, sistemes de comunicacions i moderns transports, producte de les noves tecnologies.

A pesar d'açò, mai dubten que la tecnologia és responsable de la invenció e innovació d'objectes senzills i cotidians: un llàpiç, una maça, o un plat també son productes de la tecnologia

Lo més comú no és que se produixquen freqüents invencions o repentius descobriments, sino que gràcies al "quefer" tecnològic se van introduint millores o innovacions en el funcionament i aspecte d'objetes ya coneguts. Els productes tecnològics van eolucionant, com vegem en les següents imagens de la evolució d'un mòvil.

La tecnologia, per tant, ha proporcionat innumerables ventages i beneficis a l'espècie humana. Gràcies ad ella ham pogut progresar fins a la forma de vida actual, molt diferent de la dels nostres antepassats fa milers d'anys.

Pel contrari, el mal us de la tecnologia també ha creat problemes que ans no existien, el deterior del mig natural, el agotament dels recursos energètics, la existència de armes de destrucció masiva, la desigualtat cada vegada més gran entre uns països i atres, son alguns d'ells.

El poder que te la tecnologia de transformar el món és una de les seues principals virtuts i u dels seus majors perills.

Hasda a on arribarà el desenroll tecnològic i quins seràn els costs del mateix, son preguntes que hui en dia tenen una difícil resposta.

Tot dependrà del bon o mal us que façam de la ciència i la tecnologia.

Enllaços Externs

(En castellà)