Diferència entre les revisions de "Enric el Lleó"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Posmo pàgina traslladada Enric el Lleo a Enric el Lleó)
m (Text reemplaça - 'abdos' a 'abdós')
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Image:Braunschweig Brunswick Heinrich der Loewe (Dom 2005).jpg|thumb|Enric el Lleó]]
 
[[Image:Braunschweig Brunswick Heinrich der Loewe (Dom 2005).jpg|thumb|Enric el Lleó]]
'''Enric el Lleó''' (en [[Idioma alemà|alemà]]: '''Heinrich Der Löew''') (Ravensburg, [[1129]] – Brunswick, [[1195]]). Membre de la [[dinastia güelfa]] (Welf), Duc de [[Sajonia]] com Enric III des de [[1142]] i Duc de [[Baviera]] com Enric XII des de [[1156]]. Conservà abdos ducats fins a [[1180]] i fon el més poderós dels príncips alemanys de la seua época, fins a que la dinastia rival dels [[Hohenstaufen]] tingueren èxit en el seu empenyorament d'aïllar-li i finalment privar-li dels seus ducats de Baviera i Sajonia durant el regnat del seu cosí [[Federic I Barbaroja]] i el del fill i successor d'este, Enric VI.
+
'''Enric el Lleó''' (en [[Idioma alemà|alemà]]: '''Heinrich Der Löew''') (Ravensburg, [[1129]] – Brunswick, [[1195]]). Membre de la [[dinastia güelfa]] (Welf), Duc de [[Sajonia]] com Enric III des de [[1142]] i Duc de [[Baviera]] com Enric XII des de [[1156]]. Conservà abdós ducats fins a [[1180]] i fon el més poderós dels príncips alemanys de la seua época, fins a que la dinastia rival dels [[Hohenstaufen]] tingueren èxit en el seu empenyorament d'aïllar-li i finalment privar-li dels seus ducats de Baviera i Sajonia durant el regnat del seu cosí [[Federic I Barbaroja]] i el del fill i successor d'este, Enric VI.
  
 
[[Categoria:Història d'Alemanya]]
 
[[Categoria:Història d'Alemanya]]
 
[[Categoria:Biografies]]
 
[[Categoria:Biografies]]

Revisió de 19:23 21 abr 2016

Enric el Lleó

Enric el Lleó (en alemà: Heinrich Der Löew) (Ravensburg, 1129 – Brunswick, 1195). Membre de la dinastia güelfa (Welf), Duc de Sajonia com Enric III des de 1142 i Duc de Baviera com Enric XII des de 1156. Conservà abdós ducats fins a 1180 i fon el més poderós dels príncips alemanys de la seua época, fins a que la dinastia rival dels Hohenstaufen tingueren èxit en el seu empenyorament d'aïllar-li i finalment privar-li dels seus ducats de Baviera i Sajonia durant el regnat del seu cosí Federic I Barbaroja i el del fill i successor d'este, Enric VI.