Diferència entre les revisions de "Història"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 1: Llínea 1:
La '''història''' és el camp de coneiximent que narra el passat de les societats humanes d'acort en els testimonis materials. Es contraposta a la [[prehistòria]], que és la disciplina que estudia el passat humà previ a l'aparició de l'[[escritura]].  
+
L''''història''' és el camp de coneiximent que narra el passat de les societats humanes d'acort en els testimonis materials. Es contraposta a la [[prehistòria]], que és la disciplina que estudia el passat humà previ a l'aparició de l'[[escritura]].  
  
En un sentit més general, el terme Història també es pot utilisar per designar la informació sobre el passat (per eixemple, [[Història Natural]], o Història Geològica de la Terra). La història, com a disciplina intelectual, no forma part de les ciències exactes sino de les ciències socials i humanes així com de les ciències lliteràries. La història es diferencia de l'[[arqueologia]] per la seua referència essencial a l'escritura.
+
En un sentit més general, el terme Història també es pot utilisar per designar l'informació sobre el passat (per eixemple, [[Història Natural]], o Història Geològica de la Terra). L'història, com a disciplina intelectual, no forma part de les ciències exactes sino de les ciències socials i humanes així com de les ciències lliteràries. La història es diferencia de l'[[arqueologia]] per la seua referència essencial a l'escritura.
  
[[Categoria:Història| ]]
+
[[Categoria:Història]]

Revisió de 23:00 8 març 2013

L'història és el camp de coneiximent que narra el passat de les societats humanes d'acort en els testimonis materials. Es contraposta a la prehistòria, que és la disciplina que estudia el passat humà previ a l'aparició de l'escritura.

En un sentit més general, el terme Història també es pot utilisar per designar l'informació sobre el passat (per eixemple, Història Natural, o Història Geològica de la Terra). L'història, com a disciplina intelectual, no forma part de les ciències exactes sino de les ciències socials i humanes així com de les ciències lliteràries. La història es diferencia de l'arqueologia per la seua referència essencial a l'escritura.