Diferència entre les revisions de "Hispània"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 1: Llínea 1:
'''Hispània''' fon el nom donat pels fenicis a la [[Península Ibèrica]], posteriorment utilisat pels romans i part de la nomenclatura oficial de les tres províncies romanes que varen crear ahí: Hispania Ulterior Baetica, Hispania Citerior Tarraconensis i Hispania Ulterior Lusitania. Atres províncies formades despuix varen ser Carthaginensis i Gallaecia. Posteriorment el concepte va evolucionar fins a incloure, en les époques finals de l'imperi, a la província de Balearica i la província de Mauritània Tingitana.  
+
'''Hispània''' fon el nom donat pels fenicis a la [[Península Ibèrica]], posteriorment utilisat pels romans i part de la nomenclatura oficial de les tres províncies romanes que varen crear ahí: Hispania Ulterior Baetica, Hispania Citerior Tarraconensis i Hispania Ulterior Lusitania. Atres províncies formades despuix varen ser Carthaginensis i Gallaecia. Posteriorment el concepte va evolucionar fins a incloure, en les époques finals de l'[[Imperi romà|imperi]], a la província de Balearica i la província de Mauritània Tingitana.  
  
 
== Orige del nom ==
 
== Orige del nom ==

Revisió de 18:11 20 abr 2020

Hispània fon el nom donat pels fenicis a la Península Ibèrica, posteriorment utilisat pels romans i part de la nomenclatura oficial de les tres províncies romanes que varen crear ahí: Hispania Ulterior Baetica, Hispania Citerior Tarraconensis i Hispania Ulterior Lusitania. Atres províncies formades despuix varen ser Carthaginensis i Gallaecia. Posteriorment el concepte va evolucionar fins a incloure, en les époques finals de l'imperi, a la província de Balearica i la província de Mauritània Tingitana.

Orige del nom

El nom d'Espanya deriva de Hispània, nom en el que els romans designaven al conjunt de la península ibèrica, terme alternatiu al nom Iberia preferit pels autors grecs per a referir-se al mateix espai. No obstant, el fet de que el terme Hispània no és de raïl llatina ha portat a la formulació de vàries teories sobre el seu orige, algunes d'elles controvertides.

Vore també

Enllaços externs