Diferència entre les revisions de "Bèlgica en la Segona Guerra Mundial"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Archiu:Bundesarchiv Bild 146-1976-134-27, Belgien, Brüssel, Parade vor dem Schloss.jpg|thumb|Soldats alemans desfilant front al [[Palau Real de Brusseles]] durant 1940.]]
 
[[Archiu:Bundesarchiv Bild 146-1976-134-27, Belgien, Brüssel, Parade vor dem Schloss.jpg|thumb|Soldats alemans desfilant front al [[Palau Real de Brusseles]] durant 1940.]]
A pesar de ser neutral a l'inici de la '''[[Segona Guerra Mundial]]''', el 10 de maig de 1940, '''[[Bèlgica]] i les seues possessions colonials''' es varen vore forçades a entrar a la guerra a causa de l'invasió de les forces alemanes. Despuix de [[Batalla de Bèlgica|18 dies de combat]], l'eixèrcit belga es va rendir davant els alemans, iniciant-se aixina una ocupació que va durar fins a la lliberació de Bèlgica per part de les [[Aliats de la Segona Guerra Mundial|forces aliades]] en 1944. La decisió de [[Leopoldo III de Bèlgica]] de no oferir resistència a l'invasió va provocar una crisis política despuix del fi de la guerra. No obstant, despuix de la derrota, molts belgues varen escapar a [[Regne Unit]] on varen formar un [[Govern de Bèlgica en l'exili|governe]] i [[Forces Lliures Belgues|eixèrcit]] en l'exili per a continuar la lluita.
+
A pesar de ser neutral a l'inici de la [[Segona Guerra Mundial]], el 10 de maig de 1940, '''Bèlgica i les seues possessions colonials''' es varen vore forçades a entrar a la guerra a causa de l'invasió de les forces alemanes. Despuix de [[Batalla de Bèlgica|18 dies de combat]], l'eixèrcit belga es va rendir davant els alemans, iniciant-se aixina una ocupació que va durar fins a la lliberació de Bèlgica per part de les [[Aliats de la Segona Guerra Mundial|forces aliades]] en 1944. La decisió de [[Leopolt III de Bèlgica]] de no oferir resistència a l'invasió va provocar una crisis política despuix del fi de la guerra. No obstant, despuix de la derrota, molts belgues varen escapar a [[Regne Unit]] on varen formar un [[Govern de Bèlgica en l'exili|governe]] i [[Forces Lliures Belgues|eixèrcit]] en l'exili per a continuar la lluita.
  
 
[[Categoria:Bèlgica en la Segona Guerra Mundial]]
 
[[Categoria:Bèlgica en la Segona Guerra Mundial]]
 
[[Categoria:Relacions Alemània-Bèlgica]]
 
[[Categoria:Relacions Alemània-Bèlgica]]
 
[[Categoria:Territoris ocupats durant la Segona Guerra Mundial]]
 
[[Categoria:Territoris ocupats durant la Segona Guerra Mundial]]

Revisió de 08:23 11 oct 2016

Soldats alemans desfilant front al Palau Real de Brusseles durant 1940.

A pesar de ser neutral a l'inici de la Segona Guerra Mundial, el 10 de maig de 1940, Bèlgica i les seues possessions colonials es varen vore forçades a entrar a la guerra a causa de l'invasió de les forces alemanes. Despuix de 18 dies de combat, l'eixèrcit belga es va rendir davant els alemans, iniciant-se aixina una ocupació que va durar fins a la lliberació de Bèlgica per part de les forces aliades en 1944. La decisió de Leopolt III de Bèlgica de no oferir resistència a l'invasió va provocar una crisis política despuix del fi de la guerra. No obstant, despuix de la derrota, molts belgues varen escapar a Regne Unit on varen formar un governe i eixèrcit en l'exili per a continuar la lluita.