Diferència entre les revisions de "Demografia"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
(Text reemplaça - 'Tóquio' a 'Tòkio')
 
(No es mostren 3 edicions intermiges d'3 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
[[Archiu:Urban sprawl as seen from Tokyo tower towards West.jpg|thumbnail|[[Àrea metropolitana]] de [[Tóquio]] cap a l'oest de la Torre de Tóquio]]La '''demografia''' (del [[grec antic|grec]] ''demos'', "poble") és l'estudi de les [[població|poblacions]] humanes, en especial de manera dinàmica; és dir, que canvia en el temps i l'espai.  
+
[[Archiu:Urban sprawl as seen from Tokyo tower towards West.jpg|thumbnail|[[Àrea metropolitana]] de [[Tòkio]] cap a l'oest de la Torre de Tòkio]]La '''demografia''' (del [[grec antic|grec]] ''demos'', "poble") és l'estudi de les [[població|poblacions]] humanes, en especial de manera dinàmica; és dir, que canvia en el temps i l'espai.  
  
Els tres conceptes bàsics de la demografia són els naixements, les morts i les migracions, les quals, de manera conjunta produïxen estabilitat o canvi poblacionals.<ref name=thom>Thompson, Elizabet (2007).  
+
Els tres conceptes bàsics de la demografia són els naiximents, les morts i les migracions, les quals, de manera conjunta produïxen estabilitat o canvi poblacionals.<ref name=thom>Thompson, Elizabet (2007).  
  
''[http://www.suda.su.se/docs/What%20is%20Demography.pdf What is Demography?]''. Stockholm University Demography Unit. [Data de consulta: 10 de novembre, 2007].</ref> La demografia estudia la dimensió, estructura, evolució i distribució de les poblacions i llors canvis especials en resposta als tres punts bàsics: la natalitat, la mortalitat i la migració.  
+
''[http://www.suda.su.se/docs/What%20is%20Demography.pdf What is Demography?]''. Stockholm University Demography Unit. [Data de consulta: 10 de novembre, 2007].</ref> La demografia estudia la dimensió, estructura, evolució i distribució de les poblacions i els seus canvis espacials en resposta als tres punts bàsics: la natalitat, la mortalitat i la migració.  
  
Ademés, la composició poblacional pot descriure's segons algunes característiques demogràfiques bàsiques com ara l'edat, el sexe, l'estatus familiar i la composició de les llars. L'[[estadística]] és una ciència essencial per a la demografia, en la creació d'indicadors que resumixen les tendències demogràfiques.
+
Ademés, la composició poblacional pot descriure's segons algunes característiques demogràfiques bàsiques com ara l'edat, el sexe, l'estatus familiar, la composició de les llars o la llengua i cultura. L'[[estadística]] és una ciència essencial per a la demografia, en la creació d'indicadors que resumixen les tendències demogràfiques.
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==
 
<references/>
 
<references/>
  
== Vínculs externs ==
+
== Enllaços externs ==
 
* [http://ive.infocentre.gva.es/ Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana]
 
* [http://ive.infocentre.gva.es/ Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana]
 
* [http://www.ine.es Instituto Nacional de Estadística de España]
 
* [http://www.ine.es Instituto Nacional de Estadística de España]
  
 
[[Categoria:Demografia| ]]
 
[[Categoria:Demografia| ]]

Última revisió del 13:38 5 set 2023

Àrea metropolitana de Tòkio cap a l'oest de la Torre de Tòkio

La demografia (del grec demos, "poble") és l'estudi de les poblacions humanes, en especial de manera dinàmica; és dir, que canvia en el temps i l'espai.

Els tres conceptes bàsics de la demografia són els naiximents, les morts i les migracions, les quals, de manera conjunta produïxen estabilitat o canvi poblacionals.[1] La demografia estudia la dimensió, estructura, evolució i distribució de les poblacions i els seus canvis espacials en resposta als tres punts bàsics: la natalitat, la mortalitat i la migració.

Ademés, la composició poblacional pot descriure's segons algunes característiques demogràfiques bàsiques com ara l'edat, el sexe, l'estatus familiar, la composició de les llars o la llengua i cultura. L'estadística és una ciència essencial per a la demografia, en la creació d'indicadors que resumixen les tendències demogràfiques.

Referències[editar | editar còdic]

  1. Thompson, Elizabet (2007). What is Demography?. Stockholm University Demography Unit. [Data de consulta: 10 de novembre, 2007].

Enllaços externs[editar | editar còdic]