Diferència entre les revisions de "Tipologia llingüística"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Chabi pàgina traslladada Tipologia morfològica a Tipologia llingüística)
m (Text reemplaça - ' serie ' a ' série ')
 
(No se mostra una edició intermija del mateix usuari)
Llínea 1: Llínea 1:
La '''tipologia llingüística''' classifica les llengües per trets gramaticals comuns i no per famílies o semblances genètiques. És un dels grans camps d'estudi de la [[llingüística general]], que intenta establir una serie de característiques universals a totes les llengües i analisar com es manifesten als diferents idiomes (el concepte d'[[universal lingüístic]]. Un dels primers autors en llistar els possibles universals va ser Greensberg, al [[1963]]<ref>Croft, W. (1990). ''Typology and universals''. Cambridge: Cambridge UP</ref>, fortament influït pel [[generativisme]].
+
La '''tipologia llingüística''' classifica les llengües per trets gramaticals comuns i no per famílies o semblances genètiques. És un dels grans camps d'estudi de la [[llingüística general]], que intenta establir una série de característiques universals a totes les llengües i analisar com es manifesten els diferents idiomes (el concepte d'[[universal lingüístic]]. Un dels primers autors en llistar els possibles universals va ser Greensberg, en l'any [[1963]]<ref>Croft, W. (1990). ''Typology and universals''. Cambridge: Cambridge UP</ref>, fortament influït pel [[generativisme]].
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==

Última revisió del 10:59 19 gin 2020

La tipologia llingüística classifica les llengües per trets gramaticals comuns i no per famílies o semblances genètiques. És un dels grans camps d'estudi de la llingüística general, que intenta establir una série de característiques universals a totes les llengües i analisar com es manifesten els diferents idiomes (el concepte d'universal lingüístic. Un dels primers autors en llistar els possibles universals va ser Greensberg, en l'any 1963[1], fortament influït pel generativisme.

Referències[editar | editar còdic]

  1. Croft, W. (1990). Typology and universals. Cambridge: Cambridge UP