Diferència entre les revisions de "Dia Mundial de la Llibertat de Prensa"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
(No se mostra una edició intermija del mateix usuari)
Llínea 5: Llínea 5:
 
== Proclamació ==
 
== Proclamació ==
  
El Dia Mundial de la Llibertat de Prensa fon proclamat el 3 de maig de [[1993]] per AGNU, seguint la recomanació de la Conferència General de la UNESCO. Este dia commemora l'aniversari de la Declaració de Windhoek, un document sobre els principis de la llibertat de prensa elaborat en [[1991]] per periodistes africans en [[Windhoek]] ([[Namíbia]]), emfatisant l'importància d'una prensa lliure per a una societat democràtica.
+
El Dia Mundial de la Llibertat de Prensa fon proclamat el 3 de maig de 1993 per AGNU, seguint la recomanació de la Conferència General de la UNESCO. Este dia commemora l'aniversari de la Declaració de Windhoek, un document sobre els principis de la llibertat de prensa elaborat en [[1991]] per periodistes africans en [[Windhoek]] ([[Namíbia]]), emfatisant l'importància d'una prensa lliure per a una societat democràtica.
  
 
== Celebració ==
 
== Celebració ==
  
Se celebra cada any el 3 de maig des de l'any [[1994]], per a recordar l'importància d'una prensa lliure, evaluar la llibertat de prensa en el món, defendre l'independència dels mijos i rendir homenage als periodistes que han perdut la vida en l'eixercici de la seua professió. Les celebracions inclouen conferències, tallers i cerimònies de premis que destaquen la llabor periodística i el seu paper essencial en la promoció de la pau i la democràcia a través de la visibilitat de temes crítics com el [[mig ambient]] i la [[corrupció]]. Este dia resalta la necessitat dels governs de respectar la llibertat de prensa i subralla el rol crucial dels mijos en la societat en proporcionar informació precisa i diversa, la qual cosa és essencial per al funcionament de qualsevol democràcia. També servix per a denunciar les restriccions a la prensa i promoure un diàlec constructiu entre mijos i governants.
+
Se celebra cada any el 3 de maig des de l'any 1994, per a recordar l'importància d'una prensa lliure, evaluar la llibertat de prensa en el món, defendre l'independència dels mijos i rendir homenage als periodistes que han perdut la vida en l'eixercici de la seua professió. Les celebracions inclouen conferències, tallers i cerimònies de premis que destaquen la llabor periodística i el seu paper essencial en la promoció de la pau i la democràcia a través de la visibilitat de temes crítics com el [[mig ambient]] i la [[corrupció]]. Este dia resalta la necessitat dels governs de respectar la llibertat de prensa i subralla el rol crucial dels mijos en la societat en proporcionar informació precisa i diversa, la qual cosa és essencial per al funcionament de qualsevol democràcia. També servix per a denunciar les restriccions a la prensa i promoure un diàlec constructiu entre mijos i governants.
  
 
== Temes ==
 
== Temes ==

Última revisió del 18:27 5 maig 2024

Logo

El Dia Mundial de la Llibertat de Prensa o Dia Internacional de la Llibertat de Prensa és una jornada de commemoració que se celebra anualment el 4 de maig des de 1994, instaurada per l'Assamblea General de les Nacions Unides (ONU) i la UNESCO el 3 de maig de 1993.

Proclamació[editar | editar còdic]

El Dia Mundial de la Llibertat de Prensa fon proclamat el 3 de maig de 1993 per AGNU, seguint la recomanació de la Conferència General de la UNESCO. Este dia commemora l'aniversari de la Declaració de Windhoek, un document sobre els principis de la llibertat de prensa elaborat en 1991 per periodistes africans en Windhoek (Namíbia), emfatisant l'importància d'una prensa lliure per a una societat democràtica.

Celebració[editar | editar còdic]

Se celebra cada any el 3 de maig des de l'any 1994, per a recordar l'importància d'una prensa lliure, evaluar la llibertat de prensa en el món, defendre l'independència dels mijos i rendir homenage als periodistes que han perdut la vida en l'eixercici de la seua professió. Les celebracions inclouen conferències, tallers i cerimònies de premis que destaquen la llabor periodística i el seu paper essencial en la promoció de la pau i la democràcia a través de la visibilitat de temes crítics com el mig ambient i la corrupció. Este dia resalta la necessitat dels governs de respectar la llibertat de prensa i subralla el rol crucial dels mijos en la societat en proporcionar informació precisa i diversa, la qual cosa és essencial per al funcionament de qualsevol democràcia. També servix per a denunciar les restriccions a la prensa i promoure un diàlec constructiu entre mijos i governants.

Temes[editar | editar còdic]

Els temes en els últims anys han segut els següents:

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]