Diferència entre les revisions de "Javier Barraycoa"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 1: Llínea 1:
 +
{{Biografia|
 +
| nom = Javier Barraycoa Martínez
 +
| image =
 +
| peu =
 +
| nacionalitat = [[Espanya|Espanyola]]
 +
| ocupació = Filòsof, professor i escritor.
 +
| data_naix = [[17 d'octubre]] de [[1963]] 
 +
| lloc_naix = [[Barcelona]], [[Catalunya]], [[Espanya]]
 +
| data_mort =
 +
| lloc_mort =
 +
}}
 
'''Javier Barraycoa Martínez''' ([[Barcelona]], [[17 d'octubre]] de [[1963]]) és un filòsof i escritor espanyol vinculat en el tradicionalisme. És doctor en Filosofia i professor de Ciències Polítiques l'[[Universitat Abad Oliba]].
 
'''Javier Barraycoa Martínez''' ([[Barcelona]], [[17 d'octubre]] de [[1963]]) és un filòsof i escritor espanyol vinculat en el tradicionalisme. És doctor en Filosofia i professor de Ciències Polítiques l'[[Universitat Abad Oliba]].
  

Revisió de 19:02 24 ago 2024

Javier Barraycoa Martínez
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Filòsof, professor i escritor.
Naiximent: 17 d'octubre de 1963
Lloc de naiximent: Barcelona, Catalunya, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Javier Barraycoa Martínez (Barcelona, 17 d'octubre de 1963) és un filòsof i escritor espanyol vinculat en el tradicionalisme. És doctor en Filosofia i professor de Ciències Polítiques l'Universitat Abad Oliba.

Biografia

Javier Barraycoa escrigué la seua tesis doctoral en l'any 1993 sobre el tema «Poder de Deu. Poder d'Estat. El protestantisme en la génesis de la modernitat política».

Pertany a l'anomenada Escola tomista de Barcelona, que aglutina a un conjunt de discípuls del que fora Catedràtic de Metafísica de l'Universitat de Barcelona, el doctor Francisco Canals Vidal. En política ha ocupat càrrecs en la Comunió Tradicionalista Carlista en Catalunya. Ha colaborat en La Gaceta i Posmodernia.

És l'actual president i també fundador de Somatemps, un think tank que movilisa a la societat civil en contra de l'independentisme català i que defén la catalanitat hispànica. També és impulsor del Club Empel, un local de reunió de colectius de dreta en Barcelona. Afirma que també és fundador de la Societat Civil Catalana (SCC) pero l'organisació ho nega. No obstant, Somatemps va publicar en el seu blog una fotografia d'ell estant en una reunió de SCC planificant la seua agenda política a l'hora que declarava que varen donar el respal inicial a l'entitat.

Ha publicat llibres sobre la desllegitimació del nacionalisme català retratant-lo com a nacionalisme racial, emfatisant el racisme d'alguns nacionalistes catalans del sigle XIX.

Obra

(Secció per completar)

Cites

No entraremos en discusión, pero las raíces valencianas del que escribe estas líneas, nuestra profunda amistad con valencianos de pura cepa y argumentos lingüísticos sólidos obligan a afirmar la distinción entre valenciano y catalán. Por ello es perfectamente legítimo afirmar que Ausias March escribió en valenciano, por mucho que lo oculten los libros de texto del pancatalanismo [...] No en vano, el siglo XV fue llamado el Siglo de Oro valenciano o Siglo de Oro de las Letras Valencianas. Son muchos los poetas de altura que, entre el siglo XIV y el XV, nos dejaron las letras valencianas: Jordi de Sant Jordi (alabado por el marqués de Santillana), Jaume Roig, Bernat Fenollar y un largo etcétera.
Javier Barraycoa en 'Cataluña hispana' (2013)

Enllaços externs