Diferència entre les revisions de "El Pueblo"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 19: Llínea 19:
 
En la [[Guerra Civil Espanyola|Guerra Civil]], la seua posició favorable als sublevats va provocar la seua confiscació.
 
En la [[Guerra Civil Espanyola|Guerra Civil]], la seua posició favorable als sublevats va provocar la seua confiscació.
  
==Vore també==
+
== Vore també ==
  
 
* [[Vicent Blasco Ibañez]]  
 
* [[Vicent Blasco Ibañez]]  
 +
 
 +
== Referències ==
  
==Referències==
+
* [http://www.unav.es/cys/xiii1/reslaguna.htm Francesc A. Martínez Gallec, resenya de l'obra d'Antonio Laguna Argenter, ''El Pueblo, història d'un períodíco republicano (1894-1939)''. Revista Comunicación y Sociedad], [[Universidad de Navarra]], Volum XIII, 1 de juny de l'any  2000.
 
 
*[http://www.unav.es/cys/xiii1/reslaguna.htm Francesc A. Martínez Gallec, resenya de l'obra d'Antonio Laguna Argenter, ''El Pueblo, història d'un períodíco republicano (1894-1939)''. Revista Comunicación y Sociedad], [[Universidad de Navarra]], Volum XIII, 1 de juny de l'any  2000.
 
  
 
[[Categoria:Mijos de comunicació valencians]]
 
[[Categoria:Mijos de comunicació valencians]]
 
[[Categoria:Història Valenciana]]
 
[[Categoria:Història Valenciana]]

Última revisió del 16:32 21 jul 2024

Diari "El Pueblo"

El Pueblo o El Pueblo. Diario Republicano de Valencia fon un periòdic editat en la ciutat de Valéncia, fundat en l'any 1894 per Vicent Blasco Ibáñez com a diari defensor del republicanisme, i desaparegut en l'any 1939.

Ideologia[editar | editar còdic]

Encara que va mantindre un tall molt polític en els seus primers anys (coincidint en la gestió de Vicent Blasco Ibáñez), en l'any 1906 fon canviant el disseny i els continguts, en més informació periodística i imàgens i major atenció a l'actualitat social, encara que sense perdre les seues característiques republicanes essencials.

Dictadura de Primo de Rivera[editar | editar còdic]

En el periodo de la dictadura de Primo de Rivera i la corresponent censura, haurà d'abandonar la major part del contingut polític per a passar a dedicar les seues pàgines a qüestions d'oci i entreteniment.

II República espanyola[editar | editar còdic]

Va canviar de titular en l'any 1929, quan ho adquirix Sigfrido Blasco-Ibáñez (fill de Vicent Blasco Ibáñez) i es fa càrrec de la direcció en substitució de Félix Azzati. Encara que l'arribada de la Segona República va paréixer augurar moments d'èxit per a la publicació, Sigfrido és apartat de la publicació i el diari es vincula en la Confederació Espanyola de Dretes Autònomes (CEDA), modificant per complet la seua orientació política, lo que li va portar a perdre un número significatiu dels seus llectors tradicionals.

Guerra Civil espanyola[editar | editar còdic]

En la Guerra Civil, la seua posició favorable als sublevats va provocar la seua confiscació.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]