Diferència entre les revisions de "Fernando Giner Grima"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «'''Fernando Giner Grima''' (Valéncia, 10 d'octubre de 1964) és un economiste i polític valencià, especialisat en màrqueting i es…»)
(Sense diferències)

Revisió de 17:35 13 dec 2022

Fernando Giner Grima (Valéncia, 10 d'octubre de 1964) és un economiste i polític valencià, especialisat en màrqueting i estratègia, consultor d'empresa familiar i professor en vàries escoles de negocis. Actualment és el portaveu del partit lliberal Ciutadans-Partit de la Ciutadania en l'Ajuntament de Valéncia, com a membre de l'oposició, i per a tota la Comunitat Valenciana.

Biografia

Orígens i formació

Fill menor d'una família en tradició empresarial, Giner va estudiar en el colege privat concertat catòlic Ntra. Sra. del Pilar, pertanyent a l'orde marianista.

En l'any 1987 es va llicenciar en Ciències Empresarials per l'Universitat de Valéncia, completant la seua formació en 1990 en un Master in Business Administration (MBA) pel IESE Business School de l'Universitat de Navarra.

Gestor d'empreses familiars

Va començar la seua marcha professional en la firma “Manantiales y Contratas” que formava part del grup làcteu “El Prado Cervera” del que també fon conseller. Va gestionar atres negocis familiars en el sector dels concessionaris oficials d'automòvils mentres mamprenia els seus proyectes personals en distribució de begudes i en una cadena de fruteries. Despuix de la venda en 1999 del “El Prado Cervera” al grup francés 3A, en sèu en Toulouse, va deixar el grup familiar.

És membre de la Comissió eixecutiva de l'Associació Valenciana de Caritat, Casa Caritat, des de 1995.

Consultor i docent (2000-2013)

Durant la primera década del sigle XXI ha combinat la consultoria en la formació i la docència. Des de l'any 2000 va dirigir l'Escola de negocis Estema, adscrita hui a l'Universitat Europea de Madrit. Durant esta etapa va dissenyar, va implantar i va dirigir els MBA en cinc categories distintes, aplegant a situar el MBA dins del rànquing dels 10 millors programes en Espanya en 2007.

En 2006 fon nomenat president de la Comissió del Centenari i Vicepresident de màrqueting i comunicació, des d'a on va dissenyar la campanya 365 menjars solidaris (premiada per Actualidad Económica com una de les 100 millors idees de l'any 2007).

En 2008 va escriure el llibre El Reto, que analisava la crisis espanyola, la seua duració i la seua estructura en forma de “L”, al que va seguir El Debate, que introduïa l'anàlisis de la “decadència d'Europa Occidental” dins del context econòmic mundial i el seu efecte sobre les noves condicions de treball. Des de llavors ha colaborat en Las Provincias com a analiste econòmic, i ha impartit conferències.

En 2010 va deixar l'Escola de Negocis Estema i es va centrar en la consultoria sense abandonar la seua faceta com a professor de màrqueting estratègic en el Centre d'Estudis Financers (CEF), l'Institut d'Estudis Econòmics del Mediterràneu (IEEM) i el INEDE, l'Escola de Negocis de l'Universitat Catòlica de Valéncia.

En 2012 va fundar el Club d'Estratègia i Gestió Empresarial (*CEGE). Un any despuix l'Associació de Jóvens Empresaris de Valéncia li va elegir Director de l'Acadèmia Mamprén.8​ També va publicar de forma digital #13Principis per a mamprendre,9​ que va adaptar en el proyecte, basat en el "*crowdlearning", #13 històries reals.10​