Diferència entre les revisions de "Plataforma No Hablamos Catalán"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Revertides les edicions de 83.54.78.13 (discussió); s'ha recuperat l'última versió de Chabi)
m (Protegí «Plataforma No Hablamos Catalán» ([Editar=Només permetre usuaris autoconfirmats] (indefinit) [Poden traslladar=Només permetre administradors] (indefinit)))
 
(No es mostren 9 edicions intermiges d'3 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
La '''Plataforma No Hablamos Catalán''' (NHC) (en [[valencià]] ''Plataforma No Parlem Català'', en [[Idioma balear|balear]] ''Plataforma No Xerram Català'' i en [[Aragonés Oriental]] i ''Pllataforma No Charrem Catalá''<ref>[http://nohablamoscatalan.wordpress.com/nosotros-nantros/ Nosotros-Nantros]</ref>) és una plataforma integrada per persones, associacions i entitats d'[[Aragó]], [[Comunitat Valenciana]], [[Catalunya]] i [[Balears]], creada en [[Fraga]] el [[11 de juny]] de [[2008]], en l'objectiu d'opondre's a incloure el terme de ''català'' o ''llengua catalana'' per a designar a la llengua o llengües de l'Aragó Oriental en la [[Llei de Llengües d'Aragó]]. La plataforma defén que estes comarques son de llengua i cultura aragoneses i defén les seues modalitats llingüístiques postulant que no es parla [[català]] més allà dels llímits de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Els promotors són Pablo Pintado, membre del [[Rolde Choben]] i del [[Partit Aragonés]], Héctor Castro, Lorenzo Pastor, Raúl Vallés i Adolfo Herrera.
+
La '''Plataforma No Hablamos Catalán''' (NHC) (en [[valencià]] ''Plataforma No Parlem Català'', en [[Idioma balear|balear]] ''Plataforma No Xerram Català'' i en [[Aragonés Oriental]] i ''Pllataforma No Charrem Catalá''<ref>[http://nohablamoscatalan.wordpress.com/nosotros-nantros/ Nosotros-Nantros]</ref>) és una plataforma integrada per persones, associacions i entitats d'[[Aragó]], [[Comunitat Valenciana]], [[Catalunya]] i [[Balears]], creada en [[Fraga]] el [[11 de juny]] de [[2008]], en l'objectiu d'opondre's a incloure el terme de ''català'' o ''llengua catalana'' per a designar a la llengua o llengües de l'Aragó Oriental en la [[Llei de Llengües d'Aragó]].  
 +
 
 +
La plataforma defén que estes comarques són de llengua i cultura aragoneses i defén les seues modalitats llingüístiques postulant que no es parla [[català]] més allà dels llímits de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Els promotors són Pablo Pintado, membre del [[Rolde Choben]] i del [[Partit Aragonés]], Héctor Castro, Lorenzo Pastor, Raúl Vallés i Adolfo Herrera.
  
 
Està formada per entitats que tenen com objectiu defendre la cultura, el patrimoni i les llengües de cada comunitat autònoma de l'antiga [[Corona d'Aragó]], [[aragonés]], [[valencià]], [[català]] i [[balear]], al igual que la llengua que els vincula, rebujant el concepte dels [[països catalans]] dut a terme per sector d'ideologia [[pancatalanisme|pancatalanista]].
 
Està formada per entitats que tenen com objectiu defendre la cultura, el patrimoni i les llengües de cada comunitat autònoma de l'antiga [[Corona d'Aragó]], [[aragonés]], [[valencià]], [[català]] i [[balear]], al igual que la llengua que els vincula, rebujant el concepte dels [[països catalans]] dut a terme per sector d'ideologia [[pancatalanisme|pancatalanista]].
  
Algunes de les entitats integrades o que han mostrat el seu recolsament son:  UA ([[Unidad Aragonesa]]), FIA ([[Federación de Independientes de Aragón]]), PCUA ([[Partido de Ciudadanos Unidos de Aragón]]), PSD ([[Partido Social Demócrata]]), ademés del [[Moviement Estudiantil Valencianiste]] de la Comunitat Valenciana, [[Unió d'es Pobble Baléà]] de les Illes Balears, i de [[Convivencia Cívica Catalana]] de Catalunya.
+
Algunes de les entitats integrades o que han mostrat el seu recolzament son:  UA ([[Unidad Aragonesa]]), FIA ([[Federación de Independientes de Aragón]]), PCUA ([[Partido de Ciudadanos Unidos de Aragón]]), PSD ([[Partido Social Demócrata]]), ademés del [[Moviment Estudiantil Valencianiste]] de la Comunitat Valenciana, [[Unió d'es Pobble Baléà]] de les Illes Balears, i de [[Convivència Cívica Catalana]] de Catalunya.
 +
 
 +
== Vore també ==
 +
* [[FILLA]]
 +
* [[Plataforma Constitucional y Autonomista]]
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==
Llínea 9: Llínea 15:
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
* [http://www.nohablamoscatalan.tk/ Plataforma No Hablamos Catalán]
+
* [https://nohablamoscatalan.wordpress.com/nosotros-nantros/ Portal web Plataforma No Hablamos Catalán]
 +
* [https://web.archive.org/web/20090801085517/http://www.nohablamoscatalan.tk/ Portal web antic de la PNHC] {{Archivat}}
  
 
[[Categoria:Associacions d'Aragó]]
 
[[Categoria:Associacions d'Aragó]]
 
[[Categoria:Antipancatalanisme]]
 
[[Categoria:Antipancatalanisme]]

Última revisió del 17:34 29 set 2022

La Plataforma No Hablamos Catalán (NHC) (en valencià Plataforma No Parlem Català, en balear Plataforma No Xerram Català i en Aragonés Oriental i Pllataforma No Charrem Catalá[1]) és una plataforma integrada per persones, associacions i entitats d'Aragó, Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears, creada en Fraga el 11 de juny de 2008, en l'objectiu d'opondre's a incloure el terme de català o llengua catalana per a designar a la llengua o llengües de l'Aragó Oriental en la Llei de Llengües d'Aragó.

La plataforma defén que estes comarques són de llengua i cultura aragoneses i defén les seues modalitats llingüístiques postulant que no es parla català més allà dels llímits de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Els promotors són Pablo Pintado, membre del Rolde Choben i del Partit Aragonés, Héctor Castro, Lorenzo Pastor, Raúl Vallés i Adolfo Herrera.

Està formada per entitats que tenen com objectiu defendre la cultura, el patrimoni i les llengües de cada comunitat autònoma de l'antiga Corona d'Aragó, aragonés, valencià, català i balear, al igual que la llengua que els vincula, rebujant el concepte dels països catalans dut a terme per sector d'ideologia pancatalanista.

Algunes de les entitats integrades o que han mostrat el seu recolzament son: UA (Unidad Aragonesa), FIA (Federación de Independientes de Aragón), PCUA (Partido de Ciudadanos Unidos de Aragón), PSD (Partido Social Demócrata), ademés del Moviment Estudiantil Valencianiste de la Comunitat Valenciana, Unió d'es Pobble Baléà de les Illes Balears, i de Convivència Cívica Catalana de Catalunya.

Vore també

Referències

Enllaços externs