Diferència entre les revisions de "Archivística"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 2: Llínea 2:
 
'''L'archivística''' és la [[ciència]] dels [[archius]] que té per objecte l'estudi de la conservació i organisació dels [[Document d'archiu|documents]] per facilitar la consulta administrativa i històrica.
 
'''L'archivística''' és la [[ciència]] dels [[archius]] que té per objecte l'estudi de la conservació i organisació dels [[Document d'archiu|documents]] per facilitar la consulta administrativa i històrica.
  
Estudia els principis i els procediments metodològics i tècnics amprats en la gestió, la conservació, l'organisació i la comunicació dels [[Document d'archiu|documents d'archiu]], des del moment en qué són generats, en l'objectiu de preservar el testimoni dels drets, els interessos i la memòria de les persones jurídiques i físiques i racionalisar els recursos d'informació en els organismes.
+
Estudia els principis i els procediments metodològics i tècnics amprats en la gestió, la conservació, l'organisació i la comunicació dels [[Document d'archiu|documents d'archiu]], des del moment en qué són generats, en l'objectiu de preservar el testimoni dels drets, els interessos i la memòria de les [[Personalitat jurídica|persones jurídiques]] i [[Persona física|físiques]] i racionalisar els recursos d'informació en els organismes.
  
 
== Etimologia ==
 
== Etimologia ==

Revisió de 12:14 4 maig 2020

Fons d'archiu

L'archivística és la ciència dels archius que té per objecte l'estudi de la conservació i organisació dels documents per facilitar la consulta administrativa i històrica.

Estudia els principis i els procediments metodològics i tècnics amprats en la gestió, la conservació, l'organisació i la comunicació dels documents d'archiu, des del moment en qué són generats, en l'objectiu de preservar el testimoni dels drets, els interessos i la memòria de les persones jurídiques i físiques i racionalisar els recursos d'informació en els organismes.

Etimologia

Segons el diccionari de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, el termine prové del llatí: archīvum i esta del grec ἀρχεῖον (arkheĩon), que es traduïx per "residència dels magistrats", "archiu", del grec arkhḗ que es traduïx per "comandament".[1]

Referències