Diferència entre les revisions de "Unitat de la llengua"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
(No es mostren 6 edicions intermiges d'3 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
 
{{en desenroll}}
 
{{en desenroll}}
L''''unitat de la llengua''' és el mit sobre el que es fonamenta tota la política pancatalanista. Consistix en afirmar que el [[català]], el [[valencià]], el [[balear]] i l'[[Aragonés oriental (llengua)|aragonés oriental]] són una sola llengua, és a dir, català, i que el restant d'idiomes no són més que dialectes de la llengua catalana.
+
L''''unitat de la llengua''' és el mit sobre el qual se fonamenta tota la política [[Pancatalanisme|pancatalanista]]. Consistix en afirmar que el [[català]], el [[valencià]], el [[balear]] i l'[[Aragonés oriental (llengua)|aragonés oriental]] són variants d'una mateixa llengua, és dir, el català, i que el restant d'idiomes no són més que dialectes de la [[llengua catalana]].
  
Segons esta afirmació, es pretén crear un país, els denominats [[Paisos Catalans], que unixca tots els territoris de parla catalana.
+
Segons esta afirmació, se pretén crear un país, els denominats "[[Països Catalans]]", que unixca tots els territoris de parla catalana.
  
  
 
== Història ==
 
== Història ==
  
 +
=== Origens ===
  
 
=== Situació actual ===
 
=== Situació actual ===
  
 
== Proves de la falsetat d'esta afirmació ==
 
== Proves de la falsetat d'esta afirmació ==
 +
 +
== Vore també ==
 +
 +
* [[Història contemporànea de la llengua valenciana]]
  
 
{{Pancatalanisme}}
 
{{Pancatalanisme}}

Última revisió del 10:39 7 nov 2019

L'unitat de la llengua és el mit sobre el qual se fonamenta tota la política pancatalanista. Consistix en afirmar que el català, el valencià, el balear i l'aragonés oriental són variants d'una mateixa llengua, és dir, el català, i que el restant d'idiomes no són més que dialectes de la llengua catalana.

Segons esta afirmació, se pretén crear un país, els denominats "Països Catalans", que unixca tots els territoris de parla catalana.


Història[editar | editar còdic]

Origens[editar | editar còdic]

Situació actual[editar | editar còdic]

Proves de la falsetat d'esta afirmació[editar | editar còdic]

Vore també[editar | editar còdic]