Diferència entre les revisions de "Joan Reglà"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «'''Joan Reglà i Campistol''' (Bàscara, Girona, 1917 - Sant Cugat del Vallés, Barcelona, 1973) fon un historiador i professor universitari d'i...»)
 
Llínea 3: Llínea 3:
 
== Biografia ==
 
== Biografia ==
  
El seu principal camp d'estudi fon l'història de la [[Corona d'Aragó]], en particular atenció a temes com el bandolerisme català i les conseqüències de l'expulsió dels moriscs en el [[Regne de Valéncia]] i atres llocs d'[[Espanya]]. Fon discípul de [[Jaume Vicens Vives]].
+
Joan Reglà fon doctor en filosofia i lletres i llicenciat en dret.
 +
 
 +
El seu principal camp d'estudi fon l'història de la [[Corona d'Aragó]], en particular atenció a temes com el bandolerisme català i les conseqüències de l'expulsió dels [[Morisc|moriscs]] en el [[Regne de Valéncia]] i atres llocs d'[[Espanya]]. Fon discípul de [[Jaume Vicens Vives]].
  
 
En l'any [[1959]] accedí a la càtedra d'Història Moderna d'Espanya de la Facultat de Filosofia i Lletres de l'[[Universitat de Valéncia]].
 
En l'any [[1959]] accedí a la càtedra d'Història Moderna d'Espanya de la Facultat de Filosofia i Lletres de l'[[Universitat de Valéncia]].

Revisió de 16:41 29 gin 2019

Joan Reglà i Campistol (Bàscara, Girona, 1917 - Sant Cugat del Vallés, Barcelona, 1973) fon un historiador i professor universitari d'ideologia catalanista.

Biografia

Joan Reglà fon doctor en filosofia i lletres i llicenciat en dret.

El seu principal camp d'estudi fon l'història de la Corona d'Aragó, en particular atenció a temes com el bandolerisme català i les conseqüències de l'expulsió dels moriscs en el Regne de Valéncia i atres llocs d'Espanya. Fon discípul de Jaume Vicens Vives.

En l'any 1959 accedí a la càtedra d'Història Moderna d'Espanya de la Facultat de Filosofia i Lletres de l'Universitat de Valéncia.

Des de l'any 2002, la Biblioteca d'Humanitats de l'Universitat de Valéncia porta el seu nom.​ Eixe mateix any, l'Institut d'Estudis Catalans va establir el Premi Joan Reglà per a premiar els treballs d'història dels sigles XV i XVI dels territoris, segons eixa institució, de parla catalana.

Obra

  • El bandolerisme català del Barroc, 1966.
  • Estudios sobre los moriscos, 1974.
  • Aproximació a la història del País Valencià (sic), 1978.
  • Els virreis de Catalunya, 1980.
  • Historia de Cataluña, 1973.

Cites

L'enciclopèdia catalana diu, entre atres coses, de Joan Reglà:

... guanyà la mateixa càtedra a la Universitat de València, on ensenyà amb òptima efectivitat docent fins el 1971. Juntament amb Tarradell, Dolç, Giralt i altres féu pujar el nivell científic i de catalanitat de la facultat;

Enllaços externs