Diferència entre les revisions de "Santiago de Compostela"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
m
 
(No es mostren 7 edicions intermiges d'3 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
'''Santiago de Compostela''' és una ciutat i municipi d'[[Espanya]]. Capital de la [[comunitat autònoma]] de [[Galícia]], pertany a la [[província de La Corunya]].
+
[[Archiu:Collage de Santiago de Compostela.jpg|250px|miniaturadeimagen|Santiago de Compostela]]
 +
{{atres usos|Compostela}}
 +
'''Santiago de Compostela''', coneguda històricament en [[Llengua valenciana|valencià]] com a '''Sant Jaume de Galícia''', és una ciutat i municipi d'[[Espanya]], capital de la [[comunitat autònoma]] de [[Galícia]]. Pertany a la [[província de La Corunya]].
  
Està situada a 65 quilómetros al sur de [[La Corunya]] i a 62 quilómetros al nort de [[Pontevedra]]. Inclou els antics municipis de Conjo (incorporat en [[1925]]) i Sant Cristòfol d'Enfesta (incorporat en [[1962]]). La ciutat antiga és [[Patrimoni de l'Humanitat]] per l'[[Unesco]] des de [[1985]].
+
Està situada a 65 quilómetros al sur de [[La Corunya]] i a 62 quilómetros al nort de [[Pontevedra]]. Inclou els antics municipis de Conjo (incorporat en l'any [[1925]]) i Sant Cristòfol d'Enfesta (incorporat en [[1962]]). La ciutat antiga és [[Patrimoni de l'Humanitat]] per l'[[Unesco]] des de l'any [[1985]].
  
En ella te la seua seu el govern autònom gallec ([[Junta de Galícia]]) i el Parlament. Destaca per ser un important núcleu de pelegrinage [[cristianisme|cristià]], junt en [[Jerusalem]] i [[Roma]], al senyalar la tradició de que allí se donà soterrament a l'Apòstol [[Santiago el Major]]. D'especial importància artística és la seua [[Seu de Santiago de Compostela|Seu]] dedicada precisament a l'Apòstol Santiago el Major. És també rellevant la seua [[Universitat de Santiago de Compostela|Universitat]], de més de 500 anys d'història, la qual concedix a la ciutat un agradable ambient estudiantil, en 30.000 alumnes matriculats cada curs.
+
En ella te la seua sèu el govern autonòmic gallec ([[Xunta de Galícia]]) i el Parlament. Destaca per ser un important núcleu de pelegrinage [[cristianisme|cristià]], junt en [[Jerusalem]] i [[Roma]], al senyalar la tradició de que allí es soterrà a l'Apòstol [[Sant Jaume el Major]]. D'especial importància artística és la seua [[Sèu de Santiago de Compostela|Sèu]] dedicada precisament a l'Apòstol Sant Jaume el Major. És també rellevant la seua [[Universitat de Santiago de Compostela|Universitat]], de més de 500 anys d'història, la qual concedix a la ciutat un agradable ambient estudiantil, en 30.000 alumnes matriculats cada curs.
 +
 
 +
== Enllaços externs ==
 +
{{Commonscat|Santiago de Compostela}}
  
 
[[Categoria:Galícia]]
 
[[Categoria:Galícia]]
 
[[Categoria:Patrimoni de l'Humanitat]]
 
[[Categoria:Patrimoni de l'Humanitat]]
 +
[[Categoria:Patrimoni de l'Humanitat d'Espanya]]

Última revisió del 15:54 13 dec 2018

Santiago de Compostela
Per a atres usos d'este terme vore Compostela.

Santiago de Compostela, coneguda històricament en valencià com a Sant Jaume de Galícia, és una ciutat i municipi d'Espanya, capital de la comunitat autònoma de Galícia. Pertany a la província de La Corunya.

Està situada a 65 quilómetros al sur de La Corunya i a 62 quilómetros al nort de Pontevedra. Inclou els antics municipis de Conjo (incorporat en l'any 1925) i Sant Cristòfol d'Enfesta (incorporat en 1962). La ciutat antiga és Patrimoni de l'Humanitat per l'Unesco des de l'any 1985.

En ella te la seua sèu el govern autonòmic gallec (Xunta de Galícia) i el Parlament. Destaca per ser un important núcleu de pelegrinage cristià, junt en Jerusalem i Roma, al senyalar la tradició de que allí es soterrà a l'Apòstol Sant Jaume el Major. D'especial importància artística és la seua Sèu dedicada precisament a l'Apòstol Sant Jaume el Major. És també rellevant la seua Universitat, de més de 500 anys d'història, la qual concedix a la ciutat un agradable ambient estudiantil, en 30.000 alumnes matriculats cada curs.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons