Quarter Tetuán XIV (Castelló)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Revisió de 18:08 1 set 2019 per Jose2 (Discussió | contribucions)
(dif) ← Revisió anterior | Revisió actual (dif) | Revisió següent → (dif)
Anar a la navegació Anar a la busca
Quarter Tetuán XIV

L'antic Quarter Tetuán XIV és un edifici que està situat en la ciutat de Castelló de la Plana. L'edifici ha servit d'aquarterament de l'eixèrcit (1965-1995). En l'actualitat pertany a l'Ajuntament de Castelló i és un edifici multifuncional.

Història[editar]

L'edifici fon dissenyat per l'arquitecte Francesc Maristany Casajuana. Les seues instalacions varen rebre l'aquarterament del Regiment d'Infanteria Llaugera Tetuán nº 14 despuix d'una reorganisació de l'eixèrcit espanyol en l'any 1965. Fon utilisat com aquarterament fins a l'any 1995.

El 30 de juny de 1995 el regiment va abandonar Castelló, traslladant-se a Bétera, com a conseqüència de l'aplicació del Pla Nort (Nova Organisació de l'Eixèrcit de Terra), que va suprimir les capitanies generals i els governs militars i va dissoldre les cinc divisions. Fon una revolució en l'organisació de Defensa.

Per resolució 242/2002, de 19 de novembre, va causar baixa definitiva el Regiment d'Infanteria Llaugera Tetuán nº 14.

Utilisació[editar]

En l'actualitat les instalacions pertanyen a l'Ajuntament de Castelló i tenen diverses utilitats: És la sèu de la Policia Local, Bombers, SAMU i Protecció Civil, l'Aula Militar Bermúdez de Castro -associació cultural constituïda per civils i militars- i el museu que arreplega l'història militar de Castelló.

També ocupa un espai la Policia Autonòmica que estan en esta ubicació des de març de l'any 2005. Abans, des de l'any 1993 fins a l'any 2005, varen ocupar la tercera planta de la Casa dels Caragols del cèntric carrer Major.

També acull diverses associacions, centres regionals i una escola-taller.

En l'any 2010 s'inaugurà un Parc de Tràfic en una extensió de 2.500 m², dedicat a l'educació vial dels més menuts.

Enllaços externs[editar]