Luis Bolumar

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Revisió de 23:41 19 gin 2020 per Xavier (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «'''Luis Bolumar Santamaría''' (Sogorp, 1951), es un pintor valencià. == Biografia == Luis Bolumar naix, l'any 1951, en Peñalba, una...»)
(dif) ← Revisió anterior | Revisió actual (dif) | Revisió següent → (dif)
Anar a la navegació Anar a la busca

Luis Bolumar Santamaría (Sogorp, 1951), es un pintor valencià.

Biografia

Luis Bolumar naix, l'any 1951, en Peñalba, una pedania de la població de Sogorb, en la comarca de l'Alt Palància.

Des de l'any 1967 ha desenrollat la seua activitat artística en la ciutat de Castelló, assistint a classes de dibuix, pintura, gravat i modelació, des de la seua arribada a la capital de la Plana.

En 1973 realisa la seua primera exposició individual en el Círcul Mercantil de Castelló. Des de llavors, no ha cessat de viajar exponent la seua obra i visitant els més importants museus d'Espanya, del continent europeu i de diverses ciutats nortamericanes.

Bolumar, crea i treballa intensament en el seu taller, d'on han emergit les seues principals obres, que rendixen un cult especial a la figura humana i sobretot a la dòna, que considera centre del seu univers. Evoluciona llentament com a conseqüència d'una reflexiva plenitut, pero en una sugestiva madurea que ho fa cada dia més sòlit i més personal.

En decembre de 2009 abandona el que fon el seu lloc de treball durant més de 20 anys, per a instalar-se en el seu nou estudi, ubicat en el número 6 del cèntric carrers de Cavallers de Castelló. Bolumar mamprén este nou proyecte en una idea molt clara: acostar l'estudi de l'artiste a tots els aficionats i coleccionistes.

Referències

Enllaços externs