Joan Antoni Alapont

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Joan Antoni Alapont i Pérez
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Escritor i poeta
Naiximent: 1 de novembre de 1940
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Joan Antoni Alapont i Pérez (Valéncia, 1 de novembre de 1940) és un escritor i poeta valencià.

Biografia

Joan Antoni Alapont naix en el barri de Russafa de la ciutat de Valéncia el 1 de novembre de l'any 1940. És un poeta autòcton, s'inicià en la poesia festiva, escrivint el seu primer llibret infantil de falla en l'any 1982, obtenint el segon premi. Dos anys despuix conseguix el primer guardó i en 1986, el primer de novells.

En la secció general ha obtingut, entre els més de 200 llibrets que ha escrit, numerosos premis extraordinaris, ademés d'atres, entre ells, el Premi "Bernat i Baldoví", màxim guardó que s'otorga entre els autors de llibrets de Falles en la ciutat de Valéncia.

En l'any 1995 és guardonat en l'Englantina d'Or en els Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, organisats per Lo Rat Penat.

Com a coautor té publicats, alguns llibres de poemes, entre ells, els Recitals de Primavera, que organisa l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA) i té pendent de publicació un poemari.

Escrigué el llibret conmemoratiu del 150 aniversari de la falla Bolseria.

En el camp de la prosa, s'inicia escrivint relats curts i contes d'ambient valencià publicats en la AELLVA.

També és autor de dos apropòsits estrenats en èxit en Carcaixent i Valéncia, aixina com també és coautor en l'obra colectiva, Clams de Vida, en el relat, "La dama de l'escollera".

Ademés ha escrit en diverses publicacions, com la revista de lliteratura en llengua valenciana; Cresol.

Pertany a l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, de la que és tesorer, i forma part de la Junta de Govern de Lo Rat Penat, des d'a on organisa el concurs de Milacres de Sant Vicent Ferrer, el Recital Poètic a la Mare de Deu dels Dolors, Patrona dels poetes valencians, aixina com el floral concurs de les Creus de Maig.

Junt al poeta Pere Delmonte, inicià els cursos d'introducció a la poesia valenciana, que des de fa sèt anys es celebren en Lo Rat Penat en bon aprofitament i dels quals ya comença a eixir una nova generació de poetes valencians.

En l'any 2007 guanya el premi "Elvira Carles" otorgat al millor poema dedicat a Sant Vicent Ferrer en Llengua Valenciana.

Referències