Valencia Milenaria

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Logo de Valencia Milenaria

Valencia Milenaria fon una associació valencianista fundada l'any 2007, que tenia com a objectiu fonamental la defensa, promoció i difusió de les característiques nacionals del poble valencià. A finals de l'any 2009 s'integrà en la Plataforma Jovenil Valencianista[1].

Una associació jove que naixqué en l'intenció ferma de promoure un valencianisme d'acció, alluntat dels "antis" i radicalismes, pero que no tinguera por d'alçar la veu en força davant de quí fora quan la situació aixina ho requerira.

Treballen per un valencianisme reivindicatiu en ilusió i sòlida argumentació. Un valencianisme fidel a les proclames i reivindicacions del valencianisme tradicional, pero adaptat al temps actual.

Presents en diferents pobles de la nació, les persones que formen Valencia Milenaria estan creant diferents grups comarcals de treball, formació, debat i acció que ajuden a coordinar millor les seues iniciatives, i a dur el mensage valencianiste als màxims llocs possibles.

Activitats valencianistes[editar]

Cartell hui, com ahir, continuem derogats

El compromís de Valencia Milenaria en lo valencià, i el nivell reivindicatiu del seu mensage quedà patent el 29 de Juny de 2008 en la concentració que realisaren davant el Monument als Maulets de la Ciutat de Valéncia contra els decrets de la Nova Planta, baix el lema "Hui, com ahir, continuem DEROGATS" .

Valencia Milenaria baix el lema “Est es el nacionalisme valencià” a on s'integraren vàries associacions valencianistes, estigué present acompanyant a nostra Real Senyera en el 9 d'Octubre.

En l'actualitat Valencia Milenaria participa en les fires "Trobem-mos" que organisa la coordinadora Accio Cultural Social i Economica del Regne de Valencia (ARV).

Valencia Milenaria des del 25 d'Abril de 2009 edita el Bolletí d'Informació Valencianista Autentics Maulets, el qual acosta als socis i simpatisants tota l'actualitat de l'associació i del valencianisme de manera mensual.

Valencia Milenaria organisà el passat 20 de Juny en la localitat valenciana de Massanassa, el III Trofeu de Fútbol Valencianiste, que se disputà entre socis i simpatisants de l'associació i socis i simpatisants de la Plataforma Jovenil Valencianista. El partit fon tota una mostra de germanor entre els prop de mig centenar de valencianistes que se congregaren per a fruïr del partit.

Referencies[editar]

Enllaços externs[editar]