Torre defensiva

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Torre Espioca (Picassent)

Les Torres defensives són construccions que formaven part del sistema defensiu de l'horta i protegia els accessos de les ciutats. Existixen referències escrites sobre estes torres en el Llibre dels fets o Crònica de Jaume I (1233) i en el Llibre del Repartiment (1238).

En l'actualitat estan integrades casi totes en el païsage urbà. Durant el sigle XX, algunes de les torres varen ser derrocades, encara que se sap de l'existència documentada de moltes d'elles.

Ubicació[editar | editar còdic]

Les torres estan situades prop de la ret de camins que comunicaven tant internament l'horta, com externament en el restant de l'antic Regne de Valéncia.

Característiques[editar | editar còdic]

Existien tres tipos de torres: les de vigilància, situades prop de la llínea costera i que tenien com a objectiu vigilar i avisar de l'arribada d'enemics per la mar; les de refugi, localisades més a l'interior i prop de la població, en la finalitat de refugiar als habitants que vivien als voltants; i les de defensa, que servien també com a refugi i es localisaven prop de núcleus de població a protegir. Estes últimes disponien d'elements constructius que permetien atacar a l'enemic (merles, espilleres, sageteres i troneres).

Referències[editar | editar còdic]