Torre àrap d'Albal

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Torre àrap d'Albal

La Torre àrap d'Albal, coneguda popularment com Torre dels Moros, és l'edifici més antic de la població d'Albal i únic vestigi de la fortificació defensiva de la primitiva alqueria islàmica. És de gran importància simbòlica per a la població, formant part del seu escut heràldic.

Este edifici fon inclòs en el "Inventari de Castells, Torres i Muralles de l'Antic Regne de Valéncia" per al Patrimoni Artístic Nacional en l'any 1953. Està considerat com a Be d'Interés Cultural per la Generalitat Valenciana.

Història[editar | editar còdic]

És una torre de vigilància i defensa d'época àrap. És de planta quadrada i el seu volum és de forma piramidal, està arrematada per almenes. Els materials empleats per a la seua construcció són pedra i morter de terra, calç i arena. La torre es troba en el centre de la població, en una chicoteta plaça a la que recauen dos dels seus fronts, existint adossades en els atres dos fronts.

En el Llibre del Repartiment de Valéncia, consta la donació que feu en 1238 Jaume I d'Aragó de l'alqueria àrap a Gil d'Atrosillo. Sis anys més tart este vengué la venda d'Albal al Cabildo de Valéncia que conservà definitivament el senyoriu.

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons