Punt Val

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Erro al crear miniatura: Falta archiu
Logotip de Punt Val

PuntVal, Punt Val o .val és una iniciativa naixcuda en 2009 que pretén que el Govern Valencià s’implique en la voluntat del poble valencià de tindre un domini per al valencià i per a la cultura valenciana.

L’objectiu de "Punt Val" és que la seua demanda arribe a les màximes persones possibles i fer pressió social a la Generalitat Valenciana per a que demane a l’ICANN la gestió d’un domini .VAL. En cas d'obtindre una negativa per part de la Generalitat Valenciana, PuntVal optaria per la via privada.

Segons l'organisació "Punt Val" el recolzament a la creació, publicació i promoció del valencià a través de les tecnologies de la comunicació i informació farien necessari el tindre un espai propi per a la llengua i la cultura valenciana.

Les facilitats que dona l'ICANN per a obtindre un domini genèric d'alt nivell (gTDL) reafermen la convicció que te esta organisació de reclamar un domini que identifique als valencians, el qual no està en funcionament actualment, per falta de voluntat política.

Oportunitat perduda

El 12 de giner de 2012 l'ICANN obrí un procés de solicituts de nous dominis genèrics de primer nivell (gTLD) que finalisà el 12 de juny de 2012. [1] Dit procés requeria una inversió de 20.000 dólars estadounidencs per a optar a un nou domini i 180.000 $ per a la creació en cas d'acceptació. L'iniciativa Puntval.org no se presentà, perdent aixina una oportunitat molt valiosa.

Erro al crear miniatura: Falta archiu
Campanya de Punt Val en l'any 2009

Enllaços externs

Referències

  1. Es poden consultar les solicituds en la uep de l'ICANN.