Proyecte:Tipos d'usuaris

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Els usuaris realisen diferents accions en L'Enciclopèdia, complixen determinades tasques d'acort en els paràmetros del seu conte, alguns dels quals són automàtics i atres es realisen manualment. Un usuari és un membre d’un "grup d’usuaris", tenint alguns "permissos" i l'us de certes característiques del programari MediaWiki.

Els usuaris que són assignats al nivell més alt sobre la base dels permissos, són triats pels usuaris. Entre ells destaquen els administradors, burócrates i reversors.

Grups d’usuaris

Usuaris anònims

Els contribuents que no han creat un conte o no inicien sessió poden llegir totes les pàgines de L'Enciclopèdia (excepte les pàgines restringides), poden crear i editar pàgines que no estiguen protegides o semi-protegides.

Usuaris nous

Un usuari que edita a través d’un conte que s’ha inscrit, podrà crear de forma immediata qualsevol pàgina de noms (excepte el MediaWiki de noms, i es llimita a 8 per minut) i pot també enviar correus electrònics a atres usuaris. Iniciat la sessió en tots els usuaris poden marcar els canvis de menor importància.

Usuaris confirmats

En algunes situacions, és necessari que els contes queden exents d’este periodo de confirmació. El grup dels "confirmats" conté els mateixos drets que el grup dels autoconfirmats, pero pot ser concedida pels stewards en cas necessari. Vore Especial:Listusers/confirmed és una llista del grup dels usuaris confirmats.

Administradors

Artícul principal → Proyecte:Administradors.

Els administradors són els únics que poden: Borrar pàgines, restaurar pàgines, bloquejar i desbloquejar (direccions IP, usuaris registrats, pàgines, etc.).

Burócrates

Artícul principal → Proyecte:Burócrates.

Els burócrates són aquells enciclopedistes que tenen els permissos tècnics per a: Promoure atres usuaris a administradors, donar o retirar el flag de bot, canviar el nom d’un usuari, etc.

Checkusers

Artícul principal → Proyecte:Checkusers.

Un editor en privilegis de verificador d’usuaris pot verificar si un conte d’usuari és un usuari titella, contes d’usuari múltiple, etc.

Stewards

Artícul principal → Proyecte:Stewards.

Els stewards són usuaris en accés complet a l'interfaç wiki en tots els proyectes de L'Enciclopèdia, incloent l’habilitat de canviar qualsevol permís d’usuari.

Cargadores

La llista actual dels usuaris en esta característica es pot trobar en Especial:Listusers/uploader. Actualment, este dret només pot ser concedit pels Stewards que, poden modificar tots els drets dels usuaris sobre els proyectes de L'Enciclopèdia.

Reversors

Artícul principal → Proyecte:Reversors.

Permet revertir edicions ràpidament, tant edicions pròpies —autorreversions— com a edicions d’atres usuaris. Estes últimes han de ser edicions clarament vandàliques o contraproduents, com vandalisme o spam.

Verificadors

Artícul principal → Proyecte:Verificadors.

Permet marcar artículs nous en la pàgina especial corresponent com verificats, si es complixen certs requisits, la qual cosa permet una millor coordinació entre els que revisen artículs nous.

Autoverificats

Artícul principal → Proyecte:Autoverificats.

Estos usuaris apareixen en la pàgina especial corresponent com verificats per defecte, sense la necessitat que ho faça un verificador de forma explícita.

Supressors

Artícul principal → L'Enciclopèdia:Supressors.

Els usuaris en l’accés de supressor (també cridat oversight) poden ocultar informació en els historials (incloent resums d’edició, noms d’usuari i contingut de l’edició) de manera que els usuaris (incloent administradors) ya no tinguen disponible l’accés a la mateixa.

Importadors i Transwiki

Els importadors són una classe especial d’usuari capaç d’importar historials i contingut per mig de carrega d’archiu XML. Hi ha un grup d’importadors cridat importadors transwiki que poden importar directament contingut i historial dels artículs, encara que només podran importar contingut d’uns llocs determinats en la configuració local del proyecte (fonts transwiki). Per a major informació vore Help:Import en Meta-Wiki.

Bot

Artícul principal → Proyecte:Bot.


Exents de bloqueig a IP

Artícul principal → L'Enciclopèdia:Exent de bloqueig a IP.


Vore també

Atres: