Província de Santander

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
La província de Santander en la regió de Castella la Vella

La Província de Santander fon una antiga província castellana, pertanyent a la regió de Castella la Vella i en capital en Santander.

Est espai provincial ocupa la major part del país conegut com La Montanya. La major part de La Montanya formà la província de Santander mentres que atres zones montanyeses passaren a formar part de Burgos, de Paléncia i d'Oviedo.

En l'any 1963 el president de la Diputació Provincial, Pedro Escalante y Huidobro, propon recuperar el nom de Cantàbria per a la província de Santander, d'acort en un erudit informe redactat pel croniste Tomás Maza Solano. A pesar de les gestions realisades i del vot afirmatiu dels ajuntaments, la petició no va prosperar, sobretot per l'oposició de nou de l'ajuntament de Santander.

La moderna província de Cantàbria es va constituir el 28 de juliol de 1978. Des del 11 de giner de 1982, dia en que s'aprova el seu estatut d'autonomia, la major part de l'antiga província de Santander forma l'actual comunitat autònoma de Cantàbria.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


 
Províncies d'Espanya · 750px-Flag of Spain svg.png
Alacant · Àlava · Albacete · Almeria · Àvila · Badajoz · Balears · Barcelona · Burgos · Càceres · Cadis · Castelló · Ciudad Real · Conca · Córdova · Girona · Granada · Guadalajara · Guipúscoa · Huelva · Jaén · La Corunya · Las Palmas · Lleida · Lleó · Logronyo · Lugo · Madrit · Màlaga · Múrcia · Orense · Osca · Oviedo · Paléncia · Pamplona · Pontevedra · Salamanca · Santa Cruz de Tenerife · Santander · Saragossa · Segòvia · Sevilla · Sòria · Tarragona · Terol · Toledo · Valéncia · Valladolit · Viscaya · Zamora · Ceuta · Melilla