Pasticets de cabell d'àngel

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Els pasticets de cabell d'àngel són un dolç típic valencià, són molt pareguts als pasticets de moniato pero canvia el seu farcit, la confitura és de cabell d'àngel.

Són molt típics en algunes terres castellonenques, com en els municipis castellonencs de Rossell i de Vinaròs, en la comarca del Baix Maestrat, s'utilisa el dolç de cabell d'àngel per a farcir-los. En Aragó se lis diu Panadones. Diuen que este dolç procedix dels àraps.

Ingredients[editar | editar còdic]

Elaboració[editar | editar còdic]

Mesclem en un bol l'oli, el moscatell i l'anís. Una volta remogut se li agrega, poc a poc, la farina. La massa tindrà que quedar blana i desapegada.

Amassem la massa doblant-la vàries voltes i passant-li el rodell en esment de que no s'endurixca. Dividida la massa, es fan boletes que anirem posant sobre paper transparent/de fornejar, taparem la bola en un atre paper, l'aplanem i donem forma de círcul.

Coloquem en la mitat del pasticet una culleraeta de cabell d'àngel, cobrint-la en l'atra mitat, donant una forma ondulada, es pot tancar les vores pressionant en una forqueta o be en els dits.

Ho posem el forn a 180º durant uns 45 minuts, fins que es doren, en paper per a fornejar devall.

Enllaços externs[editar | editar còdic]