Jardí del Parc de l'Oest

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Parc de l'Oest»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Jardí del Parc de l'Oest
Avió del Parc de l'Oest

El Parc de l'Oest és un parc municipal de Valéncia situat a l'oest de la ciutat, en el barri de Tres Forques. Té forma de L invertida. Se situa encaixonat al nort per l'Avinguda del Sit i a l'est pel carrer d'Énguera, en el cantó nort-oriental fitant en la plaça de Castella. Al sur està el carrer del músic Ayllón. Dispon d'una estació de metro, la d'Avinguda del Sit.

Fon inaugurat en abril de l'any 1995 en una primera fase i ampliat cap a l'any 1997 en una segona fase lo que li va dur a completar la seua actual superfície.

El parc té des de l'any 1999 un element icònic d'alt valor simbòlic. És la presència en caràcter decoratiu d'un avió caça dels anys 60 del sigle XX, un avió F86 Sabre de l'Ala 11 de Valéncia de l'Eixercit de l'Aire. Destaca per la seua peculiar colocació, en un àngul casi vertical. Això obedix a que en el moment de procedir a la seua colocació i per la seua forma aerodinàmica tenia certa tendència a elevar-se del sol per efecte del vent. Despuix de diversos estudis varen aplegar a la conclusió de que l'àngul adequat per a no ser arrastrat per l'aire, era la posició que ara té. En anterioritat i fins al seu tancament, este avió es trobava a l'entrada de l'Aeroport Militar de Manises.

Ademés de l'avió, en el parc podem trobar diverses escultures, destacant una preciosa girafa realisada en metal, una curiosa esfera polièdrica i una escultura donada per Alcerturia, fundació encarregada en la ciutat de Valéncia de tot lo relacionat en els transplants de renyó.

Completa el conjunt ajardinat un ampli auditori per a espectàculs, una zona de descans en taules, una font, umbráculs, pista de patinage, dos kioskos de venda de refrescs i zona de servicis, ademés llògicament de diversos tipos d'arborat de distintes característiques. En zona anexa pero sense formar part del parc una zona de piscines per a l'estiu.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons


Parcs i Jardins de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Alamedetes de Serrans · Albereda · Bioparc · El Parterre · Jardins de la Glorieta · Jardins de Monforte · Jardí Botànic de Valéncia · Jardí d'Albalat dels Tarongers · Jardí d'Ayora · Jardí de l'avinguda de Blasco Ibáñez · Jardí de la Ciutat de les Arts i les Ciències · Jardí de les Hespèrides · Jardí de Polifilo · Jardí de Veges-tu · Jardí del Camí de Moncada · Jardí del Palau de Forcalló · Jardí del Parc de Benicalap · Parc Municipal de Beniferri · Jardí del Parc de Capçalera · Jardí del Parc de l'Oest · Jardí del Parc Gulliver · Parc Central · Jardí del Parc de l'Hospital · Jardí del Túria · L'Umbracul · Parc de Marchalenes · Parc Municipal d'Orriols · Parc de la Rambleta · Parc Municipal de Tendetes · Vivers