Manuel Pérez Feliu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Manuel Pérez Feliu
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: polític
Naiximent: 6 de setembre de 1892
Lloc de naiximent: Alacant, Comunitat Valenciana, Espanya
Defunció: 27 d'agost de 1940
Lloc de defunció: Paterna, Comunitat Valenciana, Espanya


Manuel Pérez Feliu (Alacant, 6 de setembre de 1892 - † Paterna, 27 d'agost de 1940) va ser un dirigent anarcosindicalista espanyol, eixecutat víctima de la repressió posterior a la Guerra Civil Espanyola.

De família d'orige català​ va ser un actiu militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i de la Federació Anarquista Ibèrica (FAI).

Durant la Guerra Civil Espanyola va ser membre del Comité Regional de Llevant tant de CNT com de la FAI. Quan va fracassar en Valéncia el colp d'estat de juliol de 1936 que va donar inici a la Guerra Civil va dirigir les brigades populars de la policia i posteriorment va representar a la CNT en el Comité Eixecutiu Popular de Valéncia, en el Consell Valencià de Seguritat i en el Tribunal Especial de Justícia.

Entre els anys 1938-1939 va eixercir les funcions d'alcalde de Valéncia. En acabar la guerra va ser detingut i fusilat en Paterna junt en atres 20 presoners, 2​ en el mateix lloc, el Picadero de Paterna, a on per orde del seu Tribunal s'havia assessinat a millers de ciutadans valencians.

Bibliografia[editar | editar còdic]


Predecessor:
Domingo Torres Maeso
Escudo de Valencia 2.svg
Alcalde de Valéncia

19381939
Successor:
Francisco Londres Alfonso