Lliteratura

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Lliteratura és l'art que ampra una llengua com a mig d'expressió. La lliteratura definix una classe d'escrits que es distinguixen per la seua bellea d'estil o expressió, com la poesia, els ensajos o l'història. És l'art que expressa la bellea per mig de les paraules. És part de les Belles Arts com la música, l'escultura, o el teatre, etc. Esta definició deixa fora de la lliteratura a atres produccions escrites com els tractats científics o atres treballs en els quals la preocupació està centrada més en el fondo que en la trama.

També es considera lliteratura al conjunt de les produccions lliteràries d'una nació o grup llingüístic (p. eix. lliteratura valenciana, lliteratura espanyola, lliteratura balear), d'un temps (lliteratura migeval), o d'un gènero (lliteratura històrica).

En un sentit més general, pot amprar-se la paraula per a nomenar un conjunt de texts publicats, tinguen o no una dimensió estètica. Es el cas, per eixemple, quan es parla de lliteratura científica. L'expressió lliteratura grisa s'utilisa per a nomenar als texts administratius o d'investigació no publicats, que són intercanviats entre professionals d'una mateixa especialitat.

Vore també[editar | editar còdic]

Obres lliteràries[editar | editar còdic]

Escritors[editar | editar còdic]