Jorge Alarte

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Jorge Alarte

Jorge Alarte Gorbe (Alaquàs, 19 d'octubre de 1973) és un polític valencià, fon secretari general del Partit Socialiste del País Valencià-PSOE des del 27 de setembre de 2008.[1] fins el 31 de març de 2012.

Biografia[editar | editar còdic]

Jorge Alarte és llicenciat en Dret per la Facultat de Dret de l'Universitat de Valéncia.

Durant la seua estància en l'Institut de Bachillerat d'Alaquàs, actualment denominat Institut Faustí Barberá, s'iniciaria en l'activitat del sindicalisme estudiantil. Va participar en la fundació d'una associació d'estudiants en el propi centre, formant part del Consell Escolar del mateix. Més tart, va formar part del Consell Escolar Municipal d'Alaquàs, com a representant dels estudiants.

Tota esta implicació en el sindicalisme estudiantil va possibilitar que des de 1990 fora membre del Consell Escolar Valencià, i en 1991 seria triat secretari general de la F.A.A.V.E.M. (Federació Valenciana d'Alumnes d'Ensenyança Mija). Entre 1993 i 1995 és nomenat membre del claustre i de la Junta de Govern de l'Universitat de Valéncia).

Trayectòria política[editar | editar còdic]

En 1994 va ingressar en el PSPV-PSOE. En 1995 va prendre possessió de la regidoria de joventut de l'ajuntament d'Alaquàs, des de la qual impulsaria la creació del primer centre d'informació jovenil en Alaquàs, pioner en el seu moment en la Comunitat Valenciana, tant per la cantitat de servicis prestats com pel seu model de gestió. També va impulsar la creació del Festival de Rock d'Alaquàs , també denominat com FRA (http://www.festifra.net).

Jorge Alarte va encapçalar la llista del PSPV-PSOE d'Alaquàs en les eleccions municipals de juny de 1999, en les que per majoria absoluta. Va prendre possessió com a alcalde el 3 de juliol de 1999, compatibilisant-ho en la seua condició de secretari eixecutiu del PSPV-PSOE i de president de la comissió d'assunts europeus de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Durant la seua primera llegislatura, es va impulsar el pas a titularitat pública del Palau - Castell d'Alaquàs, declarat monument nacional en 1918, i que es trobava en mans privades, per a convertir-ho en un centre cultural. Atres actuacions a destacar varen ser l'inici dels treballs de construcció d'una residència per a la tercera edat, i un centre de dia, posada en marcha del "passage", un espai públic de recursos per a jóvens, la rehabilitació de l'Ateneu, junt en la reforma de la seu social de l'Unió Musical d'Alaquàs, l'escola de música i la construcció del nou auditori.

En les següents eleccions municipals, del 25 de maig del 2003, Jorge Alarte es va presentar també com a cap de llista del PSPV-PSOE, tornant a guanyar per majoria absoluta. Cal resenyar l'acte simbòlic de celebrar el ple de possessió com a alcalde en el Palau - Castell d'Alaquàs.

Jorge Alarte va tornar a guanyar per majoria absoluta les següents eleccions municipals, celebrades el 27 de maig del 2007.

Secretari General del PSPV-PSOE[editar | editar còdic]

Despuix de la renúncia de Joan Ignasi Pla com a secretari general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte va anunciar la seua intenció de presentar-se com a candidat a la secretaria. El seu lema de campanya fon "D'una vegada per sempre, canvi". En ella remarcava que per a guanyar al Partit Popular, el PSPV-PSOE havia d'abordar una profunda renovació en idees i persones.

Alarte fon triat secretari general del PSPV-PSOE en la celebració del 11º congrés celebrat en Valéncia entre el 26 i el 28 de setembre del 2008. Va obtindre un total de 282 vots, enfront dels 262 del seu opositor, Ximo Puig, alcalde de Morella. En el discurs pronunciat despuix de l'elecció, va afirmar: «que no s'enganye ningú, el debat real és si continuem com en els últims 15 anys o som valents i apostem pel canvi [...] Si fem l'apany de sempre i el repartiment del poder o passem pàgina».[1]

En juliol de 2009 dimitix com a alcalde per a dedicar-se a la direcció del PSPV-PSOE.

Referències[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]


Predecessor:
Adrià Hernandez
Alacuas Band.jpg
Alcalde d'Alaquàs

19992009
Successor:
Elvira García Campos
Predecessor:
Comissió Gestora
Presidida per Joan Lerma
PSPV-PSOE.svg
Secretari General del PSPV-PSOE

2008 - 2012
Successor:
Ximo Puig