Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
No hi ha canvi en el tamany ,  11:24 15 gin 2016
m
Text reemplaça - 'segle' a 'sigle'
Llínea 66: Llínea 66:     
== Mestres pedrapiquers ==
 
== Mestres pedrapiquers ==
Entre els mestres pedrapiquers els noms dels quals han arribat fins a nosatros i que vatrn treballar en el palau podem trobar a [[Joan Franch]] ([[segle XIV]]), que va treballar també en les obres del [[Convent de Santo Domingo]] i al "piquer" [[Mateu Teixidor]], que va treballar en la construcció del [[Pont de la Trinidad]].
+
Entre els mestres pedrapiquers els noms dels quals han arribat fins a nosatros i que vatrn treballar en el palau podem trobar a [[Joan Franch]] ([[sigle XIV]]), que va treballar també en les obres del [[Convent de Santo Domingo]] i al "piquer" [[Mateu Teixidor]], que va treballar en la construcció del [[Pont de la Trinidad]].
    
== Habitants ilustres ==
 
== Habitants ilustres ==
La quinta de recreació "Omunya" coneguda com "Rahal", construïda en el [[segle XI]] pel Rei Moro [[Abd Al-Aziz]], per al seu us i dels seus descendents, va ser transformada en [[Alcàsser Regi]] i ampliada pel senyor [[Jaume I]] el conquistador. Al palau, conegut com del Real i reedificat per [[Pere IV d'Aragó]], es varen allojar [[Juan I d'Aragón|Juan I]], [[Martín l'Humà]], [[Alfons el Magnànim]] i la seua esposa la [[reina la senyora Maria]], entre atres monarques, va ser una de les seues residències favorites; ocasionalment es varen allojar [[Carles I d'Espanya|Carlos I]], [[Felip II d'Espanya|Felipe II]] i [[Felip III d'Espanya|Felipe III]], a les bodes de la qual en [[Margarita d'Àustria]] va servir de marc admirable.
+
La quinta de recreació "Omunya" coneguda com "Rahal", construïda en el [[sigle XI]] pel Rei Moro [[Abd Al-Aziz]], per al seu us i dels seus descendents, va ser transformada en [[Alcàsser Regi]] i ampliada pel senyor [[Jaume I]] el conquistador. Al palau, conegut com del Real i reedificat per [[Pere IV d'Aragó]], es varen allojar [[Juan I d'Aragón|Juan I]], [[Martín l'Humà]], [[Alfons el Magnànim]] i la seua esposa la [[reina la senyora Maria]], entre atres monarques, va ser una de les seues residències favorites; ocasionalment es varen allojar [[Carles I d'Espanya|Carlos I]], [[Felip II d'Espanya|Felipe II]] i [[Felip III d'Espanya|Felipe III]], a les bodes de la qual en [[Margarita d'Àustria]] va servir de marc admirable.
    
Fins al seu derrocament va ser residència oficial dels virreis, primer, i dels capitans generals despuix.
 
Fins al seu derrocament va ser residència oficial dels virreis, primer, i dels capitans generals despuix.
Llínea 91: Llínea 91:  
Els gravats i pintures que disponem hui dia corresponen a este periodo de l'història del palau.  
 
Els gravats i pintures que disponem hui dia corresponen a este periodo de l'història del palau.  
   −
Entre els mestres pedrapiquers els noms dels quals han arribat fins a nosatres i que d'una manera o una atra varen treballar en la fabrica del palau podem citar a Joan Franch (segle XIV) que també va treballar en les obres del convent de Santo Domingo i al "Piquer" Mateu Teixidor que va treballar en les obres del Pont de la Trinitat.
+
Entre els mestres pedrapiquers els noms dels quals han arribat fins a nosatres i que d'una manera o una atra varen treballar en la fabrica del palau podem citar a Joan Franch (sigle XIV) que també va treballar en les obres del convent de Santo Domingo i al "Piquer" Mateu Teixidor que va treballar en les obres del Pont de la Trinitat.
    
== Els jardins ==
 
== Els jardins ==
127 521

edicions

Menú de navegació