Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
No hi ha canvi en el tamany ,  21:36 29 oct 2014
Llínea 68: Llínea 68:     
== Estudi de la radioactivitat ==
 
== Estudi de la radioactivitat ==
En el seu marit van estudiar els materials radioactius i en particular la [[uranita]], que tenia la curiosa propietat de ser més radioactiva que l'[[urani]] que s'extreia d'ella. L'explicació lògica va ser suposar que la uranita contenia traces d'algun element molt més radioactiu que el propi urani. Després de diversos anys de treball constant, a través de la concentració de diverses classes d'uranita, van aïllar dos nous [[element químic|elements químics]]. El primer el van batejar en el nom de [[poloni]] en referència al seu país natiu, i l'altre, [[Radi (element)|radi]] a causa de la seua intensa radioactivitat. En una actitud desinteressada no [[patent]]à el procés d'aïllament del radi, deixant-lo obert a la investigació de tota la comunitat científica.
+
En el seu marit van estudiar els materials radioactius i en particular la [[uranita]], que tenia la curiosa propietat de ser més radioactiva que l'[[urani]] que s'extraia d'ella. L'explicació llògica va ser supoondre que la uranita contenia traces d'algun element molt més radioactiu que el propi urani. Després de diversos anys de treball constant, a través de la concentració de diverses classes d'uranita, van aïllar dos nous [[element químic|elements químics]]. El primer el van batejar en el nom de [[poloni]] en referència al seu país natiu, i l'atre, [[Radi (element)|radi]] a causa de la seua intensa radioactivitat. En una actitut desinteressada no [[patent]]à el procés d'aïllament del radi, deixant-lo obert a la investigació de tota la comunitat científica.
   −
El [[19 d'abril]] de [[1906]] morí el seu marit Pierre Curie al ser atropellat per un carruatge als carrers de [[París]]. Tot i que Marie quedà molt afectada pel succés, continuà els seus treballs i assumí la càtedra del seu marit, 650 anys després de l'última dona que la va assumir.  
+
El [[19 d'abril]] de [[1906]] morí el seu marit Pierre Curie al ser atropellat per un carruage als carrers de [[París]]. Tot i que Marie quedà molt afectada pel succés, continuà els seus treballs i assumí la càtedra del seu marit, 650 anys després de l'última dona que la va assumir.
    
== Darrers anys ==
 
== Darrers anys ==
6408

edicions

Menú de navegació