Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
38 bytes afegits ,  19:00 28 març 2014
m
Llínea 297: Llínea 297:  
=== Recursos naturals ===
 
=== Recursos naturals ===
   −
El sol, molt fertil, es el recurs mes important de Guatemala, que es basicament un païs forestal. Alguns dels minerals en que conte el païs, encara que no tots suficientment explotats, son ferro, petroleu, níquel, plom, zinc i cromita; s'han descobert deposits d'urani i mercuri. En l'altiplano del departament de Sant Marcs, des de l'any 2006 s'explota l'or.
+
El sol, molt fertil, és el recurs més important de Guatemala, que és basicament un país forestal. Alguns dels minerals en que conta el país, encara que no tots suficientment explotats, són [[ferro]], petroleu, [[níquel]], [[plom]], [[zinc]] i cromita; s'han descobert deposits d'[[urani]] i [[mercuri]]. En l'altiplà del departament de Sant Marcs, des de l'any [[2006]] s'explota l'[[or]].
La regio de Petén proporciona especies arborees maderables i medicinals, com arbre del [[hule]], chicozapote (''[[Manilkara zapota]]''), ebani (''[[Diospyros ebenum]]''), [[caoba]], palorosa i atres; la fusta i els seus productes s'utilisen tant per al consum local com per a l'exportacio, aixina tambe s'explota en menor grau [[petroleu]].
+
La regió de Petén proporciona especies arborees maderables i medicinals, com arbre del [[hule]], chicozapote (''[[Manilkara zapota]]''), ebani (''[[Diospyros ebenum]]''), [[caoba]], palorosa i atres; la fusta i els seus productes s'utilisen tant per al consum local com per a l'exportació, aixina també s'explota en menor grau [[petroleu]].
    
=== Geologia ===
 
=== Geologia ===
112 461

edicions

Menú de navegació