Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
42 bytes afegits ,  12:02 18 feb 2010
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
[[Image:Map_Politic_America.jpg|right|thumb|Map politic d'America]]
+
[[Image:Map_Politic_America.jpg|right|thumb|<center>Map politic d''''América'''</center>]]
      −
'''Amèrica''' es un continent que es troba en l’hemisferi occidental i es desplega entre l’[[Oceà Atlàntic]] i l’[[Oceà Pacífic]], banyat al nort per l’[[Oceà Àrtic]] i al sur pel [[Passage de Drake]], a on es te l’unio dels oceans Atlàntic i Pacífic. La part nort s’inclina cap a l’oest i esta molt pròxim a [[Àsia]], ya que l’[[estret de Bering]] sol medix 66 quilómetros: en canvi, la del sur es troba mes aïllada en mig dels mares i separada de les terres mes proximes: [[Austràlia]] i [[Àfrica]], per millers de quilometros.
+
'''Amèrica''' es un continent que es troba en l’hemisferi occidental i es desplega entre l’[[Oceà Atlàntic]] i l’[[Oceà Pacífic]], banyat al nort per l’[[Oceà Àrtic]] i al sur pel [[Passage de Drake]], a on es te l’unio dels oceans [[Atlàntic]] i [[Pacífic]]. La part nort s’inclina cap a l’oest i esta molt pròxim a [[Àsia]], ya que l’[[estret de Bering]] sol medix 66 quilómetros: en canvi, la del sur es troba mes aïllada en mig dels mares i separada de les terres mes proximes: [[Austràlia]] i [[Àfrica]], per millers de quilometros.
    
Punts extrems continentals:
 
Punts extrems continentals:
Llínea 16: Llínea 16:  
* Oest: Cap Wragell ([[Alaska]])
 
* Oest: Cap Wragell ([[Alaska]])
   −
El territori d’Amèrica abarca una superficie de 42.142.000 quilometros quadrats, ho que representa el 29% de les terres emergides del planeta. El continent americà està dividit en tres grans blocs en estructura geografiques be diferenciats.
+
El territori d’'''Amèrica''' abarca una superficie de 42.142.000 quilometros quadrats, ho que representa el 29% de les terres emergides del [[planeta]]. El continent americà està dividit en tres grans blocs en estructura geografiques be diferenciats.
    
'''Amèrica del Nort''': Es la part septentrional del nou mon, te la forma d’un triangul, qual part mes ample es troba al nort, disminuint cap al sur.
 
'''Amèrica del Nort''': Es la part septentrional del nou mon, te la forma d’un triangul, qual part mes ample es troba al nort, disminuint cap al sur.
113 205

edicions

Menú de navegació