Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1099 bytes afegits ,  9 juliol
Pàgina nova, en el contingut: «'''Ricardo José Clemente Mella Cea''', conegut per '''Ricardo Mella''' (Vigo, 23 de novembre de 1861 - 6 d'agost de 1925) fon un dels princ…»
'''Ricardo José Clemente Mella Cea''', conegut per '''Ricardo Mella''' ([[Vigo]], [[23 de novembre]] de [[1861]] - [[6 d'agost]] de [[1925]]) fon un dels principals escritors, intelectuals i activistes llibertaris de finals del [[sigle XIX]] i principis del [[sigle XX]] en [[Espanya]]. Es va caracterisar per ser un estudiós de variats temes i d'idiomes, dominant l'anglés i italià.

{{Cita|És considerat, en raó, com el més profunt, el més penetrant, el més lúcit dels pensadors anarquistes espanyols. Els seus escrits, tots breus, curts en dimensió, ho equiparen als millors teòrics de l'anarquisme internacional.|[[Federica Montseny]]}}

Unit a la seua companyera, la professora i institutriu, Esperanza Serrano Oteiza, durien al món l'estirp Mella Serrano: Ricardo, Alianza, Alberto, Esperanza, Raúl, Urania, Alba, Flora, Luz, Alicia, Mario i Jorge.

== Cites ==

{{Cita|Els contrasentits de la civilisació duraran lo que dure l'inconsciéncia de les multituts.|Ricardo Mella}}


== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Ricardo_Mella Ricardo Mella en Wikipedia]
24 928

edicions

Menú de navegació