Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1856 bytes afegits ,  19 març
Pàgina nova, en el contingut: «El '''Dia del Còmic''' es celebra en Espanya el 17 de març, mida per a impulsar el sector, reconeixent el paper dels seus professionals en la vida soc…»
El '''Dia del Còmic''' es celebra en [[Espanya]] el [[17 de març]], mida per a impulsar el sector, reconeixent el paper dels seus professionals en la vida social i cultural.

== Orige ==

L'11 de juliol de l'any [[2022]] el Consell de Ministres va acordar a proposta del ministre de Cultura i Deport [[Miquel Iceta]] la declaració del 17 de març "Dia del Còmic i del Tebeo", mida per a impulsar el sector, reconeixent el paper dels seus professionals en la vida social i cultural.

Es complia aixina en una de les principals mides reivindicades pel sector del [[còmic]] per a conseguir major visibilitat i reconeiximent, proposta que estava inclosa en la Proposició No de Llei “sobre el reconeiximent i dignificació del sector del còmic en Espanya” que varen aprovar per unanimitat tots els grups parlamentaris el 19 d'octubre de [[2021]].

D'esta manera el pròxim 17 de març Espanya viurà la seua gran festa del còmic i del tebeo, una celebració en la que el Govern d'Espanya pretén reconéixer el valor del còmic i del tebeo, el pes de la seua història i la seua importància en el context actual, la seua diversitat, creativitat i calitat.

Precisament el pes del còmic en l'història espanyola és el motiu de l'elecció del dia 17 de març, triat en honor a l'inici de publicació de la mítica revista d'historietes ''[[TBO]]'', que va donar nom al propi fenomen de la llectura en vinyetes en Espanya i que s'ha mantingut en el nom d'esta celebració com un guiny a la creació espanyola.

El Dia del Còmic i del Tebeo conta en la colaboració de la Sectorial del Còmic, entitat que agrupa a una part destacada del sector, i que anima a tots els agents culturals a desenrollar una agenda d'activitats que tracte de dur el còmic a tots els racons del país.

== Enllaços externs ==

* [https://diadelcomic.es/ Dia del Còmic]
25 135

edicions

Menú de navegació