Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1074 bytes afegits ,  18:37 15 oct 2023
Pàgina nova, en el contingut: «El '''Dia Mundial del Pa''' (''World Bread Day'') és un dia internacional celebrat cada 16 d'octubre per a promoure la cultura del pa, donar a conéixer el…»
El '''Dia Mundial del Pa''' (''World Bread Day'') és un dia internacional celebrat cada [[16 d'octubre]] per a promoure la cultura del pa, donar a conéixer el seu valor nutricional i la seua importància en la dieta humana. Fon establit en l'any [[2006]] per l'Unió Internacional de Panaders i Pasticers el mateix dia que el [[Dia Mundial de l'Alimentació]], perque el pa és l'aliment bàsic per excelència en bona part del món (Europa, el Mig Orient, el Subcontinent Indi, el Nort d'Àfrica i parts d'Amèrica).

== Història ==

El Dia Mundial del Pa es va decidir el dècim sext dia del més d'octubre per a commemorar la fundació de l'Organisació de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (ONUAA), en [[1945]]. El lema de la ONUAA, ''Fiat panis'' ('faça's el pa'), resumix be l'importància que ha tingut est aliment per a alimentar als humans a lo llarc de l'història.

== Vore també ==

* [[Dia Mundial de l'Alimentació]]

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/D%C3%ADa_Mundial_del_Pan Dia Mundial del Pa en Wikipedia]
23 721

edicions

Menú de navegació